La caseta de Gretel, un indret de conte

LLEIDACOM/Mònica Mombiela i Griselda Mas
06-02-2017
  • La caseta de Gretel, un indret de conte

La Caseta de Gretel es va obrir al públic al 2008 però, just ara fa tres anys i mig va canviar de mans. El responsable de tirar endavant aquest projecte és el Víctor Foix que va agafar les regnes del negoci de la seua antiga propietària amb la voluntat de donar-li continuïtat. La Caseta és un espai de tranquil.litat i calma on la clientela, la majoria estudiants de Medicina i també treballadors i familiars de l'Hospital Santa Maria de Lleida, es deixen endur per l'ambient de conte que els envolta. 

El Víctor és un artista i un entusiasta de la rebosteria. A La Caseta de Gretel posa a disposició el seu repertori de galetes i pastissos casolans fets amb delicadesa i imaginació, un bon assortit de tes i cafès naturals, i dosis de xocolata calenta. Sempre innovant, aquesta cafeteria té un encant especial i convida a aturar-s'hi per esmorzar o dinar. Precisament hi ha una aposta clara perquè la gent també s'aturi a dinar ja que el Víctor cada cop ofereix més entrepans especials per als seus clients "habituals". Així s'hi pot trobar des d'entrepans vegetals calents amb tomàquet, espàrrecs verds i brie fins a especialitats de la casa com el sandvitx d'hummus, tomàquet, ceba cruixent i pernil salat. També organitza festes d'aniversari pels més petits i aviat incorporarà un ventall de gofres i cupcakes que prometen fer les delícies de tots.

Pel que fa a la decoració, el local es distribueix en dos escenaris: al primer hi ha un taulell, quatre taules i un banc. El segon, amb les parets de pedra, dos tauletes de fusta negra i unes escales decorades amb fanals que et guien al pis de dalt. Cal esmentar que la paret principal fa honor al nom del local i dibuixa una escena del conte dels germans Grimm. Per donar-li un aire més dinàmic i quelcom diferent, desenes de postals d'arreu del món omplen la paret de darrera la barra. A l'estiu els clients també poden gaudir dels dolços de la Caseta a la petita terrassa que ofereix el local. 

La Caseta de Gretel, que es troba al c/ de Sant Hilari n12, obre de dilluns a divendres, de 7.30h-19.30h. Els col·leccionistes de sobres de sucre teniu parada obligatòria!

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?