La CGT arriba a la Universitat de Lleida

REDACCIÓ
20-01-2021
  • La CGT arriba a la Universitat de Lleida
  • La CGT arriba a la Universitat de Lleida
  • La CGT arriba a la Universitat de Lleida

Ahir dimarts 19 de gener es van celebrar les eleccions sindicals al Comitè d'Empresa del PDI Laboral (Personal Docent Investigador) de la Universitat de Lleida. El sindical més votat ha estat la candidatura presentada per CGT-UdL. Amb una participació de poc més d'un 10% del cens oficial, els resultats van ser els següents:

  • CGT-UdL queda representada amb 9 delegades
  • UGT queda representada amb 9 delegades
  • CCOO queda representada amb 5 delegades

Des de CGT-UdL, que era el primer cop que es presentava, destaquen i lamenten la baixa participació en aquestes eleccions, cosa que demostra que la universitat pública és un terreny complex i pràcticament erm per desenvolupar la lluita sindical.

Tot i aquesta complexitat i dificultat, des de CGT afronten aquest repte amb il·lusió i sobretot amb compromís i responsabilitat. Aquests resultats són el fruit de la feina reeixida des de fa més de 2 anys quan van constituir la secció sindical a través de la lluita de les doctorandes predoctorals, participant de l'Assemblea del Professorat Associat (APA UdL) i lluitant contra el procés de privatització i precarització dins de la Universitat.

Ara treballen pel bé dels i les treballadores i per fer de la Universitat un servei públic amb garanties. Des de CGT es posen, des d'aquest moment, a disposició del conjunt dels i les treballadores de la UdL per fer de corretja de transmissió de les seves reivindicacions amb els òrgans de govern de la UdL. I fa una crida a la participació col·lectiva dels i les treballadores perquè, plegades, puguin millorar les condicions laborals i revertir el model de la universitat, tal com ha estat un dels seus lemes de campanya.

D'altra banda, destaquen que aquests resultats demostren les ganes de canvi mostrades pels i per les treballadores i agraeixen la confiança dipositada en l'organització. Però, alhora, mostren molta prudència davant el treball que això suposarà i reconeixen que caldrà molt més que un grapat de vots per "revertir i donar-li el tomb al model".

Finalment agraeixen a tota la gent que ha participat en aquest procés i, especialment, als i les treballadores de les meses electorals que han fet possible que, amb la seva responsabilitat, aquestes eleccions s'hagin pogut celebrar amb normalitat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?