La clínica Perpetuo Socorro posa en marxa una nova unitat de mama

REDACCIÓ
13-02-2020
  • La Clínica Perpetuo Socorro posa en marxa una nova unitat multidisciplinària de Mama

Amb l'objectiu de donar una resposta coordinada i individualitzada als casos de patologia mamària i amb un enfocament preventiu, la Clínica HLA Perpetuo Socorro de Lleida ha posat en marxa una nova Unitat de Mama integrada per especialistes de diferents àrees, com ara ginecòlegs, cirurgians, radiòlegs, oncòlegs, internistes i infermers, que aborden cada cas des d'una perspectiva multidiscilplinar.

L'any passat es van registrar més de 30.000 nous casos de càncer de mama a Espanya. Aquesta dada, sumada al fort impacte social, psicològic i afectiu en les persones, fa necessari un abordatge que integri diferents punts de vista per a oferir una resposta coordinada, consensuada i global.

La creació d'aquesta unitat es tradueix en una notable millora per a la pacient, en evitar recòrrer a diferents centres per a realitzar les proves complementàries. “Això s'aconsegueix perquè els membres que intervenen en la valoració de cada cas treballen de manera integral complementant-se els uns amb els altres”, declara el Dr. Christian Sisó Raber, metge especialista en Ginecologia i Obstetrícia, i Responsable de la Unitat de Mama de HLA Perpetuo Socorro. 

L'equip està compost pels doctors:

  • Christian Sisó – especialista en Ginecologia i Obstetrícia 
  • Jaume Tarazona - Metge especialista en Ginecologia i Obstetrícia
  • Marta Canals - Metge especialista en Ginecologia i Obstetrícia
  • Serafín Morales – Metge especialista en Oncologia
  • Jaume Brotons - Metge especialista en Cirurgia
  • MercèReñe - Metge especialista en Radiologia
  • Irene Rodríguez – Metge especialista en Anatomia Patològica

Diagnòstic precoç del càncer de mama

La unitat està enfocada principalment al diagnòstic precoç del càncer de mama, la qual cosa permet millorar el pronòstic d'aquesta malaltia i simplificar els tractaments. El servei atén dones amb factors de risc, en els seus seguiments rutinaris,  persones que tinguin sospita davant la palpació d'un nòdul de recent aparició o pacients amb un diagnòstic ja confirmat. Encara que en menor mesura, la consulta també atén  homes amb qualsevol alteració mamària, com a nòduls, tumoracions, dolor, etc.

El doctor Javier Sanuy, director gerent de l'hospital, afirma que aquesta nova unitat “ofereix un servei de gran valor perquè aporta un diagnòstic i un tractament per professionals que desenvolupen la seva labor de manera coordinada”.

La creació de la unitat s'emmarca en la forta inversió que està duent a terme el centre per a dotar al seu servei de diagnòstic per imatge amb les últimes novetats en equipaments especialitzats en patologia mamària. El centre ha incorporat recentment *unaresonancia magnètica 1,5 Tesles, un nou TAC i el mamògraf per tomosíntesis, el qual  millora la precisió en augmentar la qualitat de les imatges obtingudes i permetent als radiòlegs veure lesions més petita i més precoces, la qual cosa repercuteix en una millora qualitativa dels diagnòstics.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next