La Coral Sant Jordi inaugura el cicle ‘Juliol de Música i Poesia’

REDACCIÓ
10-07-2018
  • La Coral Sant Jordi inaugura el cicle ‘Juliol de Música i Poesia’

La Coral Sant Jordi va inaugurar diumenge passat la setena edició del cicle Juliol de Música i Poesia en un any en què la formació celebra el 70 aniversari de la fundació. El convent de Sant Domènec es va omplir per escoltar aquest recital que va tenir la poesia catalana com a eix vertebrador. Al concert, titulat Cançons d’ahir, cançons d’avui, la Coral Sant Jordi, dirigida per Oriol Castanyer, va interpretar a la primera part cançons dels pioners de la música coral catalana com Sardana de l’abril de Lluís Millet, Ametllers florits d’Agustí Borgunyó o Capvespre de Joaquim Serra, i a la segona, cançons d’alguns representants de les últimes generacions de creadors.

Actualment, una trentena de cantants integren la Coral Sant Jordi. Fidels a l’esperit del fundador, Oriol Martorell (director des del 1947 i fins al 1991), la Coral Sant Jordi interpreta des de música clàssica fins a autors contemporanis, passant per la música tradicional catalana. El cicle, que té com a objectiu fusionar música, poesia i patrimoni, continuarà el dia 15 de juliol al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses.

Aleshores el grup Diatessaron protagonitzarà el concert La flauta virtuosa, que es fondrà amb el sonet de Shakespeare, el romancer de Milà i Fontanals –en el 200 aniversari del naixement–, i el recordatori a Montserrat Abelló en el seu centenari. L’espectacle comptarà amb la participació de membres del grup de teatre de Balaguer Crisi Perpètua Companyia de Comèdies.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Quan i com acostumes a escoltar la ràdio?