La Creu Roja ha atès 72 temporers des del mes de juny a Lleida per l'augment de temperatures

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
24-08-2023
Actualitzat: 24-08-2023 18:30
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Creu Roja ha atès 72 temporers des del mes de juny a Lleida per l'augment de temperatures
    Peu de foto: 
    Foto: Creu Roja

L'entitat també fa més de 2.000 trucades i reparteix una trentena de ventiladors als allotjats en dispositius d'acollida


La Creu Roja ha atès 72 temporers i persones sense llar i fet 2.327 trucades a persones vulnerables de la demarcació de Lleida des del mes de juny per l'augment de temperatures. Tot plegat, en el marc de la campanya 'Protegeix-te de la calor' que treballa per donar resposta a les necessitats de persones en situació de vulnerabilitat com la gent gran, sense sostre i infants. D'aquesta manera, Creu Roja ha fet seguiments telefònics per recordar els consells per combatre la calor i per informar de la disponibilitat dels refugis climàtics disponibles a la capital del Segrià. Així mateix, ha fet un seguiment dels assentaments de persones temporeres on han atès 72 persones i ha repartit una trentena de ventiladors en pisos tutelats.

Continua la calor intensa a Ponent amb màximes superiors als 40 °C
Peu de foto: 
Foto: Miquel de Santiago

A més, en el marc del programa "Vivim l'Estiu", la Creu Roja ha organitzat xerrades amb consells per combatre la calor i tallers sobre salut i alimentació a Lleida i Tàrrega.

L'entitat alerta que els col·lectius en major risc de vulnerabilitat davant les temperatures extremes són les persones amb malalties cròniques, majors de 75 anys, els infants menors de 4, les persones amb malalties cròniques, amb discapacitat, que treballen en ambients calorosos o que prenen medicaments amb efectes sobre el sistema nerviós central o diürètics.

Comparteix

També t'interessarà