La cultura maker s’obre a la ciutat de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
21-10-2023
Actualitzat: 22-10-2023 1:05
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La cultura maker s’obre a la ciutat de Lleida
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

El Mercat del Pla ha acollit entre el 19 al 21 d’octubre la segona edició de la Fira Makers de Lleida, un certamen dedicat a difondre el moviment maker (fabricant / creador) Aquesta filosofia neix com a resposta a innovar des del DiY (Do it Yourself), “fes-t’ho tu mateix”, i engloba un conjunt d’habilitats de creació i fabricació amb eines i entorns digitals.

L’alcalde, Fèlix Larrosa, acompanyat del regidor Xavi Blanco, ha visitat la darrera jornada d’aquesta fira on han pres part tant entitats com makers particulars arribats d’arreu. Els participants han exposat i compartit els seus projectes de hardware i software obert que, per tant, es poden replicar i modificar. La Fira ha comptat amb robots (com l’Inmoov), Impressió 3D, Realitat Virtual, Fabricació de Coets, Drons, domòtica, etc, tot relacionat amb la filosofia “fes-t’ho tu mateix” (DIY).

La Fira es planteja com un espai molt lúdic tant per a petits com per a grans, perquè poden interactuar amb els makers, participar en els tallers així com en projectes per a totes les edats. La mostra ha rebut visites de diferents grups escolars.

L’alcalde ha elogiat l'organització de la Fira i l'empenta de l’Associació de Makers, entitat que va néixer amb la voluntat i l’aspiració de ser un espai grupal per la divulgació i expansió social d’aquesta cultura, especialment a les Terres de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà