La degradació ecològica centra el segon número de la revista ‘Àrnica’ de les Valls d’Àneu

REDACCIÓ
Publicat: 
22-07-2021
Actualitzat: 22-07-2021 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La degradació ecològica centra el segon número de la revista ‘Àrnica’ de les Valls d’Àneu
  • La degradació ecològica centra el segon número de la revista ‘Àrnica’ de les Valls d’Àneu

El Consell Cultural de les Valls d’Àneu acaba d’editar el segon número de la revista ‘Àrnica’, de periodicitat anual i que el 2020 es va recuperar després de 17 anys sense publicar-se. Aquest número se centra en el problema del canvi climàtic i la degradació ecològica. Per això, l’editorial, titulada ‘Som un sol ecosistema, una sola humanitat’, insta a “emprendre sense tanta retòrica verda aquest problema i sobretot escoltar la terra com a element viu, com una part del nostre organisme”.

De fet, des del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, entitat impulsora de la publicació, s’agraeix la tasca a “totes les persones i col·lectius que es dediquen a escoltar l’Ànima mundi”. A més de l’editorial signat per Ferran Rella, director d‘Àrnica, la revista naturalista del Pirineu’, i Francesc Rodríguez, cap de redacció, el número conté 16 articles. Entre d’altres, s’hi parla sobre la renaturalització i la gestió dels espais naturals del Pirineu, a càrrec de Jordi Palauarbres vells i monumentals del Pallars Sobirà, article d’Elena Muntan, i sobre els volcans amagats del Pirineu català, un aspecte sobre el qual reflexiona Joan Martí.

Sobre la revista ‘Àrnica’

‘Àrnica, la revista naturalista del Pirineu’ va recuperar l’any passat el seu projecte  editorial, que s’elaborava fa 17 anys. En aquesta ocasió, els seus impulsors han volgut incorporar un component naturalista, ja que han constatat un buit divulgatiu en aquest àmbit.

El president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu i director de la revista, Ferran Rella, assegura que “compleix un dels nostres objectius d’agermanar el patrimoni cultural i el natural”. La publicació, de caràcter anual, recull la col·laboració de diversos autors, que donen una mirada pallaresa, pirinenca i reflexiva sobre elements de l’observació dels valors de la natura i els components humans.

Rella explica que “des del Consell Cultural creiem que la recuperació de la revista és una bona iniciativa per complementar els dos vèrtexs sobre els quals ens sustentem: patrimoni cultural i natural”. La ‘Revista Naturalista dels Pirineus’ està dirigida per Ferran Rella i té com a cap de redacció al naturalista Francesc Rodríguez. El seu consell assessor està format per Joan Blanco, Laura Grimau, Pere Oller, Màrius Domingo, Elena Muntan, Lluís Llobet, Martí Domínguez, José López, Lluís Martínez, Marina Cabanis, Francesc Rodríguez i el mateix Ferran Rella.

Cada número de la revista recollirà els continguts en vuit seccions diferents. Serà gratuïta per als socis del Consell Cultural de les Valls d’Àneu i oferirà la possibilitat de subscriure-s'hi a aquells que no ho siguin. També es podrà comprar per internet a la botiga virtual de la web del Consell Cultural de les Valls d’Àneu. L’índex de reportatges, articles i entrevistes que inclou aquest segon número d'Àrnica es poden consultar aquí.

Comparteix

També t'interessarà