La deixalleria mòbil del Pallars Jussà augmenta la recollida de residus un 90%

ACN
15-09-2021
  • La deixalleria mòbil del Pallars Jussà augmenta la recollida de residus un 90%

La deixalleria mòbil del Pallars Jussà ha augmentat un 90% la recollida de residus des de principi d'any. Durant aquests mesos ha recollit més de 40 tones de material. Es tracta del seu tercer any de funcionament i des de la seva adquisició el 2018 l'increment de recollida de residus, tot i les discontinuïtats del servei per la situació actual de pandèmia, ha estat molt destacat i tot apunta que anirà en augment. Els usuaris cada cop coneixen més el servei i emmagatzemen residus a casa per dipositar-los a la deixalleria mòbil durant les estades programades al nucli de població o sol·licitant la seva presència. Aquest any la deixalleria mòbil ha passat per una vintena de nuclis de tretze municipis diferents.

La deixalleria mòbil té com a objectiu facilitar als habitants de nuclis petits la recollida d'aquest tipus de materials que no es poden dipositar en els contenidors de la via pública.

Aquest servei complementa les deixalleries fixes de La Pobla de Segur, Tremp i Isona, fent que els usuaris no s'hagin de desplaçar i funciona a partir d'un calendari consensuat amb els diferents ajuntaments.

D'aquestes 40 tones recollides des de principi d'any per la deixalleria mòbil, cal destacar els 340 litres d'oli de cuina usat, 29 kg de piles, 28 metres cúbics de roba usada, així com tòners d'impressora, medicaments caducats, bombetes i fluorescents, entre altres materials que molts haurien acabat al contenidor del rebuig.

Segons ha indicat el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, aquest augment de la demanda i de la recollida de residus, ha fet que el Consell Comarcal es plantegi l'adquisició d'una nova deixalleria mòbil, d'aquesta manera se'n destinaria una a la zona Sud del Pallars Jussà i l'altra a la zona Nord, la qual cosa permetria incrementar la freqüència de les estades als diferents nuclis.

Comparteix

També t'interessarà