La diada de Sant Jordi encara segueix a Lleida

J.BALLABRIGA/R.BANYERES
25-04-2018
  • La diada de Sant Jordi encara segueix a Lleida

Escriptors i llibreters estaven ahir cansats però radiants després d’un Sant Jordi redó, amb vendes que ja van arrancar a finals de la setmana passada. De fet, els beneficiosos efectes del dia del llibre seguien ahir, almenys per als que s’atansessin fins a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Lleida. En el marc de la Setmana del Llibre d’Arquitectura, una singular exposició oberta fins divendres de llibres, butlletins i revistes sobre arquitectura –disposats sobre el terra de la sala– permet al visitant interessat consultar-los o fins i tot emportar-se’ls de forma gratuïta en una autèntica invitació a compartir la passió per les lletres i la ciència arquitectònica.

Ressaca de signar llibres

D’altra banda, entre els escriptors de la diada destacaven dos noms propis, Montse Sanjuan i Pep Coll, que van liderar la llista d’autors de Lleida més venuts, també al costat de Marta Alòs, Lluís Foix, Rafa Melero o Albert Villaró, entre d’altres. Pep Coll va viure la jornada al matí a Lleida i, a la tarda, a Barcelona. “Vaig firmar llibres a quatre llibreries de la zona de rambla Catalunya i passeig de Gràcia i hi havia moments en què no es podia passar de gent”, recorda l’escriptor pallarès. Es va trobar amb autèntics fans de la seua obra. “Hi va haver gent que venia amb tots els meus llibres perquè els firmés i fins i tot un senyor em va entregar una llarga carta de la seua esposa en què aquesta es disculpava per no poder venir en persona i que, si us plau, li dediqués el llibre”, va recordar l’autor d’Al mateix riu d’Heràclit, una de les obres de Sant Jordi a Lleida.

Per la seua part, Montse Sanjuan va assegurar que “aquest cop ha estat la que he treballat més firmant exemplars”. Memòria mortal, la tercera entrega de les aventures policials de la sergent dels Mossos Anna Grimm, la va portar a firmar per tres llibreries i un centre comercial de Lleida, a més de l’estand de la mateixa editorial al centre de l’Eix Comercial. “Va venir molta gent a buscar especialment aquesta tercera entrega, em deien que estaven esperant la novel·la des de fa temps”, va assenyalar Sanjuan, que ho va comparar a “quan jo estava així, esperant també la publicació d’una nova novel·la policíaca de Henning Mankell”. Això sí, es va trobar amb algun fan despistat: “Buscaven l’escriptora Anna Grimm, i de fet una llibreria va arribar a anunciar que Anna Grimm firmaria llibres.”

Guanyadors del concurs 'Bibliopunt' a la biblioteca d'Alpicat.
El drac de la companyia JAM, protagonista a Torrefarrera.
Presentació del llibre institucional de les Borges, obra de Toni Prim i Marc Macià.
Roses grogues solidàries de l'Associació Alba al consell del Jussà.
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...