La Diputació crea borses de treball per reduir els 160.000 euros d’hores extres del 2019

X.RODRÍGUEZ
20-12-2019
  • La Diputació crea borses de treball per reduir els 160.000 euros d’hores extres del 2019

La Diputació pagarà aquest any uns 160.000 euros en hores extres dels treballadors i preveu crear una borsa de treball el 2020 per pal·liar aquest “elevat cost”. Així va respondre ahir al ple el president de la corporació, Joan Talarn (ERC), a una pregunta del diputat Fèlix Larrosa (PSC). Talarn va apuntar que “ens falta personal” i que la corporació compta amb 483 places d’ocupació, de les quals n’hi ha 408 de cobertes. “Les vacants de les jubilacions no s’han cobert i tampoc s’han fet convocatòries”, va dir. Va afirmar que “tenim una relació de llocs de treball aprovada i ens permet fer una planificació per solucionar aquest problema i la quantitat de feina que acaben tenint aquests treballadors”. També projecten una convocatòria de promoció interna, incorporar nou personal i “un procés d’estabilització dels interins”.

A més, Talarn va acceptar la proposta del PSC d’incorporar l’oposició a la mesa de contractació i “valoraran” que els sindicats participin en la comissió de Recursos Humans. Així mateix, encara estan pendents de constituir formalment àrees de la corporació com la d’Economia i el president va assegurar que hi estan treballant.

El ple va aprovar impulsar una societat més sostenible i saludable, sumant-se a l’estratègia de la bicicleta i creant un programa d’actuació triennal. La sessió va donar llum verda a cedir parcel·les a l’ajuntament de Torregrossa i, a proposta de Ciutadans, es va adherir al dia contra la corrupció. Els grups van manifestar “tolerància zero” contra aquesta pràctica.

En canvi, va tombar la moció del PSC-UA per instar el Govern a paralitzar el pla director urbanístic que suprimeix 7.600 habitatges al Pirineu. El document també demanava obrir un fòrum de debat amb el territori.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?