La Diputació de Lleida celebra una jornada de formació per als nous electes locals

REDACCIÓ
Publicat: 
03-07-2023
Actualitzat: 03-07-2023 14:20
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Diputació de Lleida celebra una jornada de formació per als nous electes locals
    Peu de foto: 
    Diputació de Lleida

El president en funcions de la Diputació, Joan Talarn, ha donat aquest dilluns la benvinguda als assistents a la jornada de formació territorial itinerant de l’ACM a Lleida ‘A punt per governar!’, que s’ha celebrat durant el matí a la sala d’actes del Palau de la Diputació.

La jornada ha comptat amb les intervencions de la secretària general de l’ACM, Joana Ortega; el cap de l’àrea de formació de l’ACM, Francesc Iglesias; els lletrats de l’ACM, Àlex Tarroja i Pablo Hernández; i els consultors d’Estratègia Local, Jordi Oliveres i Joan Queraltó, amb una cinquantena d’electes seguint la sessió.

Joan Talarn ha manifestat que “moltes coses de la vida interna d’un ajuntament les veureu diferents a l’òptica anterior, tant si éreu a l’oposició abans com si per primera vegada representeu els vostres conciutadans. I aquest descobrir els engranatges del funcionament intern d’una organització municipal és una experiència que, una vegada assumida, us farà créixer com a persones dedicades a la gestió pública, que sempre ha d’estar orientada a cercar el bé comú, o com m’agrada dir sovint: treballar en favor de la felicitat dels nostres veïns i veïnes, facilitant que puguin fer arrelar projectes de vida als nostres municipis”.
 
Talarn ha esperonat els nous electes locals a “buscar sempre les solucions i no enrocar-vos en els problemes” i ha recordat “les sensacions d’emoció i vertigen, de respecte i responsabilitat que molts heu de tenir ara mateix”.
 
La jornada s’ha iniciat amb la proposta ‘Soc regidor i ara què? Organització i funcionament municipal’, en la qual s’han posat sobre la taula qüestions clau relacionades amb els ens locals, com els òrgans de govern de l’ajuntament; drets, deures i responsabilitats dels electes locals; la transparència i accés a la informació pública; hisenda local; règim del personal dels ens locals o contractació pública.
 
La sessió s’ha completat amb la proposta ‘Com volem governar? Claus per bastir un bon govern municipal’, en què s’han tractat temes com el pla de mandat o què cal fer i comunicar els primers 100 dies de govern.

Comparteix

També t'interessarà