La Diputació de Lleida destina més de 500.000 euros a l'atenció de temporers que s'encomanin

X. RODRÍGUEZ
20-05-2020
  • La Diputació de Lleida destina més de 500.000 euros a l'atenció de temporers que s'encomanin

La Diputació destinarà més de mig milió d’euros a l’atenció dels temporers de la campanya de la fruita que puguin encomanar-se de coronavirus. Aquesta quantitat suposa el triple del que va dedicar a aquesta finalitat el 2019 i pretén contribuir que la campanya pugui desenvolupar-se amb la màxima normalitat. La corporació habilitarà l’hotel Rambla de Lleida per acollir temporers del Segrià, Noguera i Pla que donin positiu amb l’objectiu d’evitar la propagació del virus. El projecte es porta a terme amb la conselleria de Salut i a través d’un conveni amb la Paeria. La Diputació assumirà el cost de convertir l’hotel en un hospital de campanya si ocorre, cosa que suposarà una despesa de fins a 300.000 euros i permetrà aïllar les persones que donin positiu. L’hotel, que podrà acollir 40 persones, també podrà rebre temporers que hagin estat en contacte amb un cas confirmat i que no tenen allotjament per confinar-se.

En el ple de la Diputació del 28 de maig se sotmetrà a aprovació un Pla de Cooperació per a ajuntaments que han de fer front a un increment de costos de la campanya per les mesures de seguretat. Està dotat amb 214.000 euros (70.000 són per a Lleida i 144.000, per a 17 municipis del Segrià, Pla, Urgell i Noguera).

Distribuiran als municipis cartells en cinc idiomes amb consells per garantir la seguretat

El president de la Diputació, Joan Talarn, i el vicepresident Jordi Latorre van explicar aquestes mesures en una reunió amb alcaldes i la gerent de les regions sanitàries de Lleida i el Pirineu, Divina Farreny. Talarn va assenyalar que garantir una campanya de la fruita amb qualitat, quantitat i plenes garanties sanitàries és bàsic per no trencar la cadena de subministrament. Latorre va assenyalar que “la Diputació acompanya els municipis i el sector perquè la campanya, en plena pandèmia, sigui una eina per revertir les incerteses i dificultats”.

La corporació farà arribar als municipis cartells en 5 idiomes amb consells de salut. En un altre ordre, la conselleria va començar ahir els tests als temporers a Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta