La Diputació de Lleida digitalitza el catàleg dels seus 803 kilòmetres de carreteres

REDACCIÓ
17-02-2022
  • La Diputació de Lleida digitalitza el catàleg dels seus 803 kilòmetres de carreteres

El Ple de la Diputació de Lleida, presidit per Joan Talarn, i celebrat de forma presencial aquest dijous, ha donat llum verda a l’actualització del catàleg de carreteres de la xarxa local titularitat de la Diputació de Lleida a 31-12-2021, amb una longitud de 803,532 km.

Es tracta, tal com ha explicat el diputat de Serveis Tècnics, Marc Baró, “no només del llistat de la relació de carreteres i el seu quilometratge, sinó que és un catàleg digitalitzat que per primera vegada conté la descripció alfanumèrica i en coordenades UTM de tot el traçat i de tots els punts quilomètrics; és per això que es converteix en la base de treball digitalitzada que serà útil per als tècnics de la Diputació, per a altres administracions i per a la ciutadania”.

El catàleg de carreteres de la Diputació es presenta de forma digitalitzada en format GIS (sistema d’informació geogràfica), una eina informàtica a base de referències geogràfiques i bases de dades, que permet enriquir i actualitzar permanentment la informació d’aquestes vies i que properament es podrà consultar en obert a través de la plataforma SITMUN de la Diputació, tan aviat com estigui aprovat i obert a la xarxa.  

En el pressupost anual està prevista una inversió per a la millora de les carreteres de la Diputació de 8M €. Aquests s’han de sumar als 4,5 per a manteniment i conservació de carreteres, que és una inversió anual, i l’execució del Pla de Camins iniciat a mitjans de l’any 2021, que suposa una altra inversió de 4M €.

Felicitació pel triomf de la pel·lícula Alcarràs

Durant la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha mostrat la seva satisfacció “per l’èxit incontestable de la cineasta Carla Simón en guanyar l’Os d’Or en la seva estrena a la BerlinaleAlcarràs, la pel·lícula que ja ha entrat per la porta gran a la història del cinema i la cultura catalana, mostra al món la realitat de la transformació econòmica que estan vivint les comarques de la plana de Lleida, i ho fa amb un producte d’una qualitat tan excel·lent com és la nostra fruita. Aquesta felicitació la faig extensiva, en nom de tot aquest saló de plens, a la directora, el seu equip de guionistes i tècnics de les productores que l’han fet realitat, i a la quantitat de lleidatanes i lleidatans que, més que actuar, han expressat sobre la pantalla gran què significar pertànyer a les comarques de la plana de Lleida”.

Altres temes

El Ple també ha donat el vistiplau a la delegació, a través de l’OAGRTL, de la recaptació en via executiva de diversos ingressos de dret públic, efectuada pels ajuntaments dels Torms i de Tornabous; i la del Consell Comarcal de les Garrigues, per la recaptació en via executiva del preu públic corresponent a la prestació del servei de menjador escolar.

El Ple també ha aprovat l’acord de col·laboració amb l’Ajuntament de Sort i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, sobre viabilitat hivernal a la carretera local LV-5131 i els camins municipals d’Enviny a Olt per Pujalt i d’Olp a Castellviny, i l’acord de col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, sobre viabilitat hivernal a les carreteres LV-7046, LP-7013 i L-502.

Mocions

El ple ha acabat amb el debat de les mocions. En primer lloc, s’ha aprovat per unanimitat la presentada pel grup polític d’ECP de suport a una transició energètica i justa i de rebuig a la construcció de noves línies de Molt Alta Tensió. D’altra banda, s’ha desestimat la moció presentada pel grup polític de Cs per la creació de borses de treball per ajuntaments, EMD i consells comarcals.

D’altra banda, les diputades i diputats han rebut abans de començar la sessió plenària un exemplar del Catàleg de Paisatge. Alt Pirineu i Aran, editat a cura de Pere Sala i Martí, Laura Puigbert, Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, amb la coordinació de l’Observatori del Paisatge.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta