La Diputació de Lleida fa una guia per a una desescalada responsable

ACN
Publicat: 
12-05-2020
Actualitzat: 12-05-2020 13:31
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Diputació de Lleida fa arribar una guia per a la desescalada als ajuntaments i consells comarcals de la demarcació
  • La Diputació de Lleida fa arribar una guia per a la desescalada als ajuntaments i consells comarcals de la demarcació
  • La Diputació de Lleida fa arribar una guia per a la desescalada als ajuntaments i consells comarcals de la demarcació

La Diputació de Lleida ha fet arribar a tots els ajuntaments i consells comarcals de la demarcació una guia amb recomanacions per al desconfinament de les administracions locals que serveixi per preparar un pla adaptat a les necessitats específiques de cada ens per procedir a aquesta nova fase amb garanties. La guia, que parteix de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, integra les diferents recomanacions, reials decrets i normatives de les autoritats sanitàries donades a conèixer en les darreres setmanes per governs català i espanyol, a més de recollir l'experiència d'aquests dies a la mateixa Diputació, que està adequant els seus espais amb mampares de metacrilat i dispensadors de gel hidroalcohòlic, i marcant punts de distància.

El diputat responsable de l'àrea de Recursos Humans, Jordi Verdú, destaca que la guia pretén assegurar la tornada a l'activitat habitual presencial "vetllant per la protecció de la salut de les persones mitjançant la implantació de mesures de prevenció que permetin reduir el risc d'exposició i contagi a la covid-19". Aquest retorn, en tot cas, "no serà un retorn a la normalitat que ens era habitual" i, per això, "cal garantir més que mai la màxima seguretat sanitària al personal i a les persones que s'atenen", assenyala Verdú.

El document aconsella accions d'adequació dels edificis públics per acollir el personal, com ara la desinfecció prèvia, la retirada de cadires en zones d'espera o establir circuits per a circulació dins dels edificis amb portes obertes per reduir zones de contacte. Igualment, s'aconsella col·locar mampares de metacrilat en els punts d'atenció presencial a la ciutadania, assenyalar distàncies de seguretat i posar a l'abast del personal i la ciutadania dispensadors de gel hidroalcohòlic. Finalment, es recomana prioritzar l'atenció telemàtica i restringir al màxim possible les reunions presencials per evitar qualsevol contagi.
 

Comparteix

També t'interessarà