La Diputació de Lleida, a favor de passar del confinament municipal a comarcal

ACN
20-01-2021
  • Àger regula l'ús de camins per garantir-ne la conservació

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida dona suport als alcaldes i presidents dels consells comarcals de l'Alt Pirineu i Aran per reclamar al Procicat un tracte diferenciat en aquests territoris contra la covid-19, adaptat a la seva realitat i que permeti substituir l'actual confinament municipal per una mobilitat d'àmbit comarcal. Aquesta petició es recull en el manifest del món local del Pirineu i l'Aran elaborat el 14 de gener i signat pel Conselh Generau d'Aran, els consells comarcals, alcaldes d'ajuntaments pirinencs i representants del món local. Precisament els del Pallars Sobirà s'han desplaçat aquest dimarts a Barcelona per demanar això al Govern, entre d'altres coses.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha destacat que les actuals limitacions de mobilitat de caràcter municipal a Ponent i el Pirineu no tenen en compte la realitat i les singularitats de les zones rurals i de muntanya de la demarcació, per la qual cosa, considera que queden perjudicades "greument" la seva activitat econòmica i s'ofega al mateix temps la sostenibilitat de la temporada d'esquí.

 


Pujol ha reiterat el seu suport al manifest elaborat pel món local del Pirineu i l'Aran com també als alcaldes del Pallars Sobirà que aquest dimarts s'han reunit al Palau de la Generalitat per reclamar, entre altres aspectes, el canvi en les restriccions de mobilitat municipal a comarcal.

El manifest signat pels alcaldes i representants del Pirineu i l'Aran reclama un tracte especial en les mesures contra la covid-19 que s'adaptin a la realitat i la singularitat del Pirineu, amb nuclis petits, baixa densitat demogràfica i pocs serveis. Tampoc descarten l'àmbit de les regions sanitàries com a unitat territorial de confinament. Per tot plegat, denuncien que les mesures dictades pel Procicat estan concebudes en clau metropolitana i no s'adeqüen a la realitat del país.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Què en penses del tancament de Hasel al Rectorat contra el seu empresonament?