La Diputació destina mig milió d'euros a l'Arnau de Vilanova per a l'oncologia radioteràpica superficial

REDACCIÓ
Publicat: 
13-02-2023
Actualitzat: 13-02-2023 17:12
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Diputació destina mig milió d'euros a l'Arnau de Vilanova per a l'oncologia radioteràpica superficial
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)

La Junta de Govern de la Diputació de Lleida ha aprovat en la reunió d’aquest dilluns la proposta de concessió de subvenció a l’Institut Català de la Salut, per atendre les despeses derivades per l’equipament per al servei d’oncologia radioteràpica superficial de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, amb un pressupost de 543.490,13 €. L’assignació procedeix de l’aplicació pressupostària ‘Departament de salut, equips sociosanitaris territorials’ del pressupost de la Diputació de Lleida de 2023.

Es tracta d’un sistema innovador que aconsegueix acabar amb algunes lesions canceroses de la pell sense haver d’intervenir quirúrgicament o fer-ho de manera mínimament invasiva.

L'Arnau de Vilanova de Lleida incorpora la tècnica de la micropigmentació d'arèola-mugró
Peu de foto: 
Salut. Lleida, Alt Pirineu i Aran

La radioteràpia superficial resulta particularment útil en pacients geriàtrics, que presenten comorbiditats i amb limitada esperança de vida. És l’alternativa a la cirurgia en localitzacions difícils de tractar com la parpella, el nas, l’orella i quan es vulgui evitar les seqüeles estètiques i funcionals produïdes per l’extirpació del tumor.

Les característiques dels equips de radioteràpia superficial permeten simplificar el tractament evitant desplaçaments al pacient, seqüeles de la cirurgia i són una alternativa o complement a la cirurgia amb escassa morbiditat i amb excel·lents resultats, tant oncològics com estètics.

Aquesta subvenció se suma a altres d’atorgades amb anterioritat a d’altres serveis de l’Hospital, com els 2,3 M€ per a les noves instal·lacions de la Unitat de Neonatologia del Servei de Pediatria que van veure la llum l’any 2022.

Comparteix

També t'interessarà