La Diputació pagarà l'aigua potable de Sorpe i Peramea afectats per l'aparició de nonilfenol

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
21-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Diputació pagarà l'aigua potable de Sorpe i Peramea afectats per l'aparició de nonilfenol
    Peu de foto: 
    Servei d’Aigües de la Diputació de Lleida en piscines - Diputació de Lleida

La presència del nonilfenol, un component químic associat als detergents industrials, ha estat detectada a les xarxes d'aigua dels municipis de Sorpe (Alt Àneu) i Peramea (Baix Pallars), per aquest motiu, la Diputació ha assumit les despeses urgents per subministrar aigua potable als dos municipis, mentre es realitzen noves analítiques per assegurar que l'aigua és apta per al consum humà. El Servei d'Aigües de la Diputació de Lleida ha recollit mostres d'aigua de les xarxes de distribució, les quals s'han enviat a analitzar al Departament de Salut de la Generalitat.

Aquest matí, a petició dels alcaldes, s'han pres noves mostres a les entrades i sortides dels dipòsits de Sorpe i Peramea, les quals també s'analitzaran. Mentre es realitzen aquestes tasques, es manté la recomanació de no consumir l'aigua de les xarxes afectades.

El nonilfenol, que s'ha incorporat recentment a les analítiques d'aigües com a part d'una nova normativa de control, és un contaminant associat als detergents industrials. La resposta ràpida de les autoritats locals i regionals destaca l'importància de garantir la seguretat de l'aigua potable i protegir la salut dels habitants afectats.

Comparteix

També t'interessarà