La DOP Pera de Lleida es reivindica amb un gran mural a Torrelameu

REDACCIÓ
03-08-2021
  • La DOP Pera de Lleida es reivindica amb un gran mural a Torrelameu
    Peu de foto: 
    Foto Genaro Massot
  • La DOP Pera de Lleida es reivindica amb un gran mural a Torrelameu

La DOP Pera de Lleida estrena mural reivindicatiu a Torrelameu com a part de la nova estratègia de vinculació de l’entitat amb el territori fructícola lleidatà. El mural, obra de l’artista i #TalentLleidatà de LLEIDA. COM, Oriol Arumí, té unes dimensions de 35X20 metres (700 m2) i mostra una imatge bucòlica en què una dona tombada sobre la gespa sosté una pera entre les mans com si sostingués un preuat tresor. El mural es completa amb la frase “Som la Pera”, un eslògan que presideix l’estampa i que vol ressaltar com n’és d’extraordinària, en sentit positiu, la gent i la fruita de Lleida. El mural ha estat inaugurat aquest dilluns pel secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Carmel Mòdol,  acompanyat per l’ex consellera d’Agricultura, Meritxell Serret.

"Creiem que aquesta iniciativa té un doble impacte: el primer és clarament visual, per les dimensions i la bellesa de l’obra. Després, però, queda en la memòria la reivindicació i fer valdre la nostra terra i els seus fruits i, també, la seva gent que, com diu la frase “Som la pera” són fora del comú; ha dit el president de la cooperativa de Torrelameu, Francesc Torres durant la presentació de l’obra. “Estem orgullosos de la pera de Lleida i aquesta és

una acció per fer-ho públic. Des del Consell Regulador de la DOP Pera de Lleida seguim treballant amb aquesta nova estratègia  de visualitzar la nostra pera en el territori més proper, a casa nostra, i així donar visibilitat als fruits dels nostres camps i donar-los el lloc que es mereixen en les llars del territori; una acció que és l’objectiu preferencial de Consell Regulador”, ha manifestat Gerard Pujol, president del Consell Regulador DOP Pera de Lleida. "La fruita, i en aquest cas la nostra pera, posa art i bellesa al nostre territori, tot identificant les poblacions productores de la DOP Pera de Lleida, una iniciativa que continuarem durant els anys vinents al llarg de la geografia de Lleida. Per tant, aquesta és una de moltes obres que vindran", ha explicat el secretari del Consell Regulador i director general d'Afrucat, Manel Simon.

Per la seva part, Oriol Arumí ha volgut destacar que “l’elecció d’una dona amb mesures gegantines va ser perquè encaixava dins la idea de la mare natura que ens ofereix el millor que té; els seus fruits”. “Es tracta d’una obra amb una explosió de colors, oberta a totes les mirades i pensada perquè cadascú tingui la seva pròpia vivència”, ha declarat l’artista arrelat a Lleida que ha tardat deu dies a realitzar aquest mural. “Quan faig un mural procuro transmetre una sèrie de valors positius com l’alegria, la sorpresa, el respecte, la bellesa, l’amor per la natura i la cultura, amb la idea de contribuir a fer del món un lloc millor”, ha declarat.

Cal destacar que aquesta obra mural es completarà amb dos murals més. L’un, ja acabat, plasma una nena apilant diferents fruits i, l’altre, encara per fer, mostrarà el pare d’aquesta família.

Comparteix

També t'interessarà