La Família Torelli: nom italià, música negra i cor pallarès

LLEIDACOM/ Griselda Mas
Publicat: 
10-05-2018
Actualitzat: 25-05-2018 11:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Família Torelli: nom italià, música negra i cor pallarès
    Peu de foto: 
    FOTO: Ismael Boldú

La Família Torelli està formada per 9 membres que no estan relacionats per sang, però sí per la música. Aquesta família amb cognom senyorial i que pot fer pensar que són una colla d'italians amants de la pasta, en veritat són un grup format per gent d'aquí i d'allà i que porten temps fent el que més els agrada: dedicar-se a la música. 

D'entre tots els membres, el Tole Torelli, pallarès de tota la vida, guitarrista i compositor del grup, explica que els orígens de la Família Torelli es remunten a 20 anys enrere. "Els Torelli van néixer a partir de Capità Rostolls, un grup amb el qual feiem ska combatiu que li deiem nosaltres.", diu el Tole. Van passar uns quants anys i al 1999 la música que feien anava canviant juntament amb el seu nom. "El nom de Torelli ve d'un còmic que teniem al local on assajàvem i que ens agradava molt. Es deia "Torpedo" i el seu protagonista era el Luca Torelli. Després de pensar-ho i parlar-ho ens vam posar el nom d'ara.", comenta el guitarrista.

FOTO: Ismael Boldú
FOTO: Ismael Boldú

Els Torelli són un mix de músics professionals i mestres que el ska, el soul, el funk i el reggae els uneix. De fet, els uneix tant que ja compten amb 4 discs a les espatlles! El darrer treball que han publicat es diu "Kelly Laretta & The Torellis" (2017), un retorn als orígens de la Família on la música negra és la protagonista. "L'últim disc, publicat gràcies a una campanya de "crowfunding", s'assembla al primer que vam treure ("100% Torelli" - 2009) i en aquest les cançons parlen de somnis, aspiracions vitals, de la constància que s'ha de tenir en la vida...", explica el Tole.

Però això no és tot, ja que amb tots els fets de l'#1O aquest grup no ha pogut promocionar el seu últim treball fins ara." El darrer disc vam publicar-lo a l'agost de l'any passat i de cara al setembre i octubre volíem començar a promocionar-lo. A causa de l'1 d'octubre, l'ambient no estava per tirar coets i pel transcurs dels successos no és fins ara que començarem a fer-lo conèixer", comenta el guitarrista. 

 

La Família Torelli acostuma a ser protagonista en festes majors, sales i festivals, com el Paupaterres, el Ponent Roots o el Rototom de Benicàsim. Si els voleu veure, la pròxima oportunitat serà el 30 de Juny a Menàrguens durant la festa anual que organitza l'Autoescola Pallars. Ep! Però això no ho és tot. El Tole ens ha xivat que estan treballant en temes nous i que la Família participa en un projecte per promocionar el pallarès posant la seva música en un llibre-cd de contes infantils. Molt original!

Comparteix

També t'interessarà