La Fecoll convoca la segona edició del concurs “Pinta el Penó de l’Aplec”

REDACCIÓ
Publicat: 
24-02-2022
Actualitzat: 24-02-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Fecoll convoca la segona edició del concurs “Pinta el Penó de l’Aplec”
    Peu de foto: 
    Penó guanyador 2021. Los Carrinclons del Mirasan.

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) convoca novament el concurs “Pinta el Penó de l’Aplec”, un certamen endegat l’any passat que va tenir un gran èxit de convocatòria. El concurs s’adreça al col·lectiu d’alumnes d’Educació Infantil i dels dos primers cursos d’Educació Primària de les escoles de la demarcació de Lleida i s’estén, a més, a les llars d’infants. El termini de presentació d’obres finalitza el 22 d’abril a les 13 hores, i el premi és una representació teatral a l’escola, amb referències a la festa, i l’exposició de l’obra a la seu social de la Fecoll durant la Setmana Cultural de l’Aplec.

Les obres, originals i inèdites, han de presentar-se acompanyades del nom de la colla que triï l’alumnat de l’aula, la representació del dibuix i una breu explicació del simbolisme emprat i la seva relació amb l’Aplec. L’objectiu del certamen és fomentar la diversitat i creativitat al voltant del simbolisme que acompanya les colles de l’Aplec. Els originals s’han de presentar amb el suport oficial gratuït que s’ha de demanar a la Fecoll com a molt tard el 4 de març i es podrà recollir a partir del 10 de març.

El guanyador es donarà a conèixer a finals del mes d’abril i el jurat, format per representants de la Fecoll, departament d’Educació de la Generalitat i la Paeria i per professionals del món de les arts; valorarà aspectes que es relacionen amb la festa com: la sostenibilitat, el reciclatge, la convivència, la no discriminació per cap causa, la germanor, el respecte a la diversitat social, cultural o religiosa o de pensament i la promoció dels productes gastronòmics de proximitat o arrelats a l’Aplec.

“Los Carrinclons” del Mirasan, guanyadors de la primera edició del concurs
L’alumnat d’una classe de P3 del col·legi Mirasan de Lleida es va endur la primera convocatòria del concurs. Els nens i nenes d’entre 3 i 4 anys van escollir el nom de “Los Carrinclons” i van crear un penó que plasmava a la perfecció l’essència de l’Aplec i el moment present. El penó lluïa uns caragols (un d’ells amb mascareta) adornats amb elements festius que estaven reunits amb la mascota de l’Aplec, l’Hèlix. 

Els infants van triar el nom de la colla perquè volien "pensar sempre en positiu, per poder convertir un dia gris en un dia ple de colors i transformar amb el somriure un moment trist”, van explicar. A més, es consideraven “respectuosos, positius i alegres” i, associaven aquesta denominació amb “diversió, festa i bon rotllo; valors molt arrelats a la festa de l’Aplec del Caragol”, van manifestar en la fitxa explicativa que acompanyava la seva obra.
 

Comparteix

També t'interessarà