La Fecoll vol sancionar l’excés de soroll a l’Aplec del Caragol

R.RÍOS
19-09-2017
  • La Fecoll vol sancionar l’excés de soroll a l’Aplec del Caragol

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol (FECOLL) vol endurir la batalla contra l’excés de soroll durant la celebració de la festa gastronòmica. Per això debatrà avui en una assemblea extraordinària la modificació del reglament intern amb l’objectiu d’incloure una sanció per a aquelles penyes que sobrepassin els límits de soroll establerts. Aquesta concretament consistirà a prohibir la utilització de música durant la següent edició de l’Aplec a la penya que sobrepassi tres vegades el nivell de soroll establert per l’organització. Per a això, la junta vol incloure dos nous articles en el reglament, un en el d’infraccions greus i que fa referència a no respectar les condicions proposades per a la instal·lació i orientació dels equips de so dins de la parcel·la de cada penya i l’altre, en el de sancions generals que proposarà la suspensió de qualsevol equip o instal·lació musical per a la colla infractora en el següent Aplec.

“És previst que puguem aprovar-ho perquè és una problemàtica amb què les penyes estan molt sensibilitzades”, va explicar Ferran Perdrix, president de la Fecoll. I és que ja fa anys que l’organització de l’Aplec fa mesuraments del soroll tant als passadissos del recinte com als voltants per comprovar la sonometria i ja compten amb uns límits establerts i unes normes de muntatge dels equips per molestar el mínim possible tant els membres de les penyes de la vora com els veïns dels edificis més propers. Fins ara s’ha anat aplicant i controlant, però només es feien advertències a aquells que els sobrepassaven, sense que aquest fet comptés amb una sanció concreta.

Un altre dels punts previstos per debatre en l’assemblea d’avui, que tindrà lloc al Teatre Julieta Agustí a partir de les vuit del vespre, serà la creació de la figura del president d’honor de la Fecoll, cosa que obligaria, si s’aprovés, a una modificació dels estatuts de l’organització, amb la inclusió de cinc nous articles. Aquest nou càrrec tindria funcions de representació i de suport als actes que duguin a terme els membres de la junta. Precisament seran aquests els que proposaran com a primer president d’honor Xavier Pérez, que va estar al capdavant de l’entitat més de dos dècades i va deixar el càrrec al juny.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta