La Festa al Cel converteix de nou Alguaire en capital mundial de les acrobàcies aèries

E. FARNELL
23-09-2018
  • La Festa al Cel converteix de nou Alguaire en capital mundial de les acrobàcies aèries
  • La Festa al Cel converteix de nou Alguaire en capital mundial de les acrobàcies aèries
  • La Festa al Cel converteix de nou Alguaire en capital mundial de les acrobàcies aèries

Milers d’aficionats arribats des de diferents punts de l’Estat i fins i tot de l’estranger van omplir ahir les instal·lacions de l’aeroport d’Alguaire per presenciar de la Festa al Cel, que se celebra aquest cap de setmana a Lleida i en la qual participen els millors pilots del món en acrobàcies aèries.

Per segon any consecutiu, l’organització va escollir l’aeroport lleidatà com a escenari tenint en compte l’alt grau de participació i satisfacció del públic assistent de l’any passat (abans es feia a Barcelona). Així ho va explicar Daniel Ventura, el director de l’esdeveniment, que va remarcar el nivell de complicitat de l’aeroport de Lleida. “Es nota molt la il·lusió que això surti bé i això ens fa sentir a tots molt bé”, va dir. Per primera vegada, els visitants van poder veure de prop i fins i tot entrar als avions participants al festival. Una iniciativa que va desbordar totes les expectatives ja que només durant el matí s’hi van congregar més de 3.500 persones.

Segons assenyalar Ventura, que els visitants puguin viure aquesta experiència dóna al certamen un valor afegit i tota la festa és molt més rica que quan se celebrava a la costa, on només veien arribar als avions, les piruetes i se n’anaven”, va explicar. En aquest sentit, va assegurar que durant els dos dies de festa se superaran fàcilment els 14.000 visitants de l’any passat. Una afluència de públic que es va traduir en cues de vehicles per arribar a l’aeroport i molts dels aficionats van decidir també anar pels camins i vies alternatives on es veien perfectament les piruetes aèries.

L’actuació de la Patrulla Àguila de l’Exèrcit espanyol va ser de les més aclamades de la tarda, encara que es van anar combinant diferents espectacles amb altres aeronaus com l’F-18, el Harrier II de l’Armada espanyola, un apagafocs Canadair CL-215T o els salts increïbles de la Patrulla Acrobàtica Paracaigudista PAPEA. Va destacar la participació de l’avió de combat Polikarpov I-153 Xaika, hereu dels mítics chatos republicans que van defensar el cel de Catalunya durant la Guerra Civil, i de l’avió d’observació de la guerra del Vietnam, l’OV-10B Bronco. Per avui està previst que els vols comencin a partir de les 11.00 hores i que durin fins a les tres del migdia, quan acabarà l’espectacle una altra exhibició de la patrulla espanyola amb acrobàcies al cel d’Alguaire.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?