La Festa al Cel d’Alguaire resisteix la pluja i supera totes les expectatives d’assistents

E. FARNELL
22-09-2019
  • La Festa al Cel d’Alguaire resisteix la pluja i supera totes les expectatives d’assistents
  • La Festa al Cel d’Alguaire resisteix la pluja i supera totes les expectatives d’assistents
  • La Festa al Cel d’Alguaire resisteix la pluja i supera totes les expectatives d’assistents
  • La Festa al Cel d’Alguaire resisteix la pluja i supera totes les expectatives d’assistents

Al voltant de 4.000 aficionats a l’aviació s’ho van passar d’allò més bé ahir durant la primera jornada del festival aeri la Festa al Cel que se celebra aquest cap de setmana a l’aeroport d’Alguaire. Els visitants van gaudir de les acrobàcies i representacions aèries que es van executar des de les cinc de la tarda fins passades les vuit. El certamen va resistir la pluja i l’afluència de visitants va superar les expectatives i al matí ja s’havien comptabilitzat més de 1.500 assistents. El director del festival, Daniel Ventura, va explicar que durant els dos dies de certamen s’espera batre el rècord dels 24.000 aficionats vinguts des de diferents punts del territori, de països europeus i fins i tot dels Estats Units, que es van registrar l’any passat.

L’expectació ahir a la tarda era màxima i les ganes de veure els pilots era encara major especialment per un públic entregat, majoritàriament famílies i grups d’amics, a part dels aficionats a l’aviació que no van deixar de fotografiar durant tota la tarda les diferents actuacions de les patrulles de l’aire més especialitzades, com l’Aspa de l’Exèrcit espanyol, i observar les capacitats de l’Airbus 400M, l’avió més modern d’Europa especialitzat en el transport militar.

Al matí, els visitants van poder entrar en un C-130 Hercules dels Estats Units i també a la cabina d’un Eurofighter (aquesta visita també està programada per avui a partir de les 11 del matí fins al migdia quan s’acaba el festival).

L’atracció de la tarda va ser precisament el vol de la patrulla Aspa, la millor formació acrobàtica d’helicòpters del món, que utilitza 5 Eurocopter EC-120 Colibrí i volen en formació i fins i tot fan vol invertit, la qual cosa va fascinar tots els presents. Tanmateix, el punt àlgid de la jornada d’ahir va arribar de la mà dels els AeroSPARX Team del Regne Unit, que amb les seues acrobàcies pirotècniques en formació van tenyir el cel nocturn de l’aeroport d’Alguaire de llum i fantasia. També va volar un Boeing Chinook, l’helicòpter que transporta els paracaigudistes, i diferents avionetes que es van lluir davant dels espectadors d’Alguaire.

Està organitzat per Estudio Brainstorm amb el suport d’Aeroports de Catalunya, l’Aeroclub de Sabadell, la Diputació, Paeria de Lleida, la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya, Cafè del Cel i Safety 4 Aircraft.

Un festival aeri que vol atansar l’aviació a la ciutadania

El objectiu és atansar l’aviació a la ciutadania en tots els seus vessants, ja sigui l’esportiu, el comercial, el militar o el de formació. Segons Daniel Ventura, “volem que la gent senti el festival com a seu i es fomentin vocacions d’enginyers, mecànics o pilots”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?