La Festa al Cel torna aquest mes a l'aeroport de Lleida

REDACCIÓ
04-09-2018
  • La Festa al Cel torna aquest mes a l'aeroport de Lleida

Una vintena de participants s’han apuntat per assistir a la Festa al Cel, que se celebrarà per segon any a l’aeroport d’Alguaire els dies 22 i 23 d’aquest mes. Es tracta de xifres “preliminars”, tal com va explicar ahir Daniel Ventura, organitzador de l’esdeveniment, de manera que augmentaran previsiblement durant els propers dies. Entre els participants destaca el vol d’un Chaika, “un caça republicà restaurat a Nova Zelanda” i molt difícil de veure “al sud d’Europa”.

La Festa al Cel se celebrava tradicionalment a Barcelona coincidint amb les Festes de la Mercè, però es va traslladar per seguretat. L’any passat s’havia de celebrar a Santa Susanna, però finalment l’organització, capitanejada per l’empresa Estudio Brainstorm, va optar per l’aeroport lleidatà, amb més facilitat per a l’accés del públic. El 2017, la Festa al Cel va rebre 14.000 aficionats i va comptar amb prop de seixanta aeronaus participants.

D’altra banda, l’aeroport va tancar diumenge la temporada de vols d’estiu després de donar servei finalment a 3.214 passatgers, xifra que representa seixanta menys que l’estiu passat. De nou, els vols de Palma de Mallorca (que, de fet, operen al llarg de tot l’any) van ser els més sol·licitats, amb 1.186 viatgers, seguits pels de Menorca, amb un total de 1.082 serveis, i Eivissa (946).

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?