La Festa del Vi de Lleida supera els 4.000 visitants i les 12.000 racions

REDACCIÓ
28-10-2019
  • La Festa del Vi de Lleida supera els 4.000 visitants i les 12.000 racions
  • La Festa del Vi de Lleida supera els 4.000 visitants i les 12.000 racions

El tinent d’alcalde i director de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha qualificat d’èxit total” l’11a edició de la Festa del Vi de Lleida, després de superar els 4.000 visitants, els quals han consumit més de 12.000 racions, que han repartit els expositors en la zona d’enodegustacions.

Paco Cerdà, després de parlar amb els expositors, ha dit que molts d’ells s’han quedat sense producte. “Estem parlant d’expositors que han tingut un increment del 40 i 50% respecte a l’any passat, la qual cosa demostra la satisfacció de tots ells de cara a l’any vinent”, ha manifestat el director de Turisme de Lleida, organisme municipal responsable de la Festa del Vi, a l’hora de fer balanç de l’onzena edició.

Des de la Paeria, s'ha descartat obrir la festa a cellers de fora del territori i ha apostat per promocionar-la a l’exterior, quelcom que ja ha començat a fer-se enguany amb un grup de periodistes especialitzats en vi, viticultura i gastronomia, amb la finalitat de captar visitants d’arreu de l’Estat. “Dos dies donen per pernoctar a Lleida, per descobrir la ciutat, fer turisme i conèixer la nostra gastronomia”, ha dit el tinent d’alcalde, que segueix apostant per la venda de paquets turístics de cara a properes edicions, amb la novetat d’incorporar en un futur la compra de tiquets per la Festa del Vi a través de Turisme de Lleida, quelcom fins ara inviable.

De cara a la pròxima edició, Paco Cerdà ha expressat la voluntat de “facilitar que els cellers petits, que no tenen prou recursos per estar presenta a la Festa del Vi, ho poguessin fer en un espai comú o en moments puntuals. Un tema que està en estudi de cara al 2020”, ha dit.

La mostra enoturística i gastronòmica, organitzada per la Paeria i Turisme de Lleida durant aquest cap de setmana a l'esplanada de la Llotja, ha comptat amb un total de 17 expositors de celles de la Denominació d’Origen Costers del Segre. L’oferta gastronòmica ha anat a càrrec de deu restaurants de la ciutat. 

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?