La festa ja s’apropia Lleida

P.RODELLAR
10-05-2019
  • La festa ja s’apropia Lleida
  • La festa ja s’apropia Lleida

Centenars de persones entre nens i grans van omplir ahir la plaça de la Paeria durant la tradicional tronada que dóna el tret de sortida a una nova edició de les Festes de Maig. Així, després de la lectura del pregó popular, que va convidar tant lleidatans com forans a gaudir al màxim de les festes i a viure-les intensament, va començar el primer ball i la cercavila dels elements més significatius de la cultura popular de la ciutat com són els heralds i signífers amb el penó, els bastoners del Pla de l’Aigua, el ball de cavallets, els capgrossos, gegants i el tan admirat com temut per part dels més petits de la casa: Lo Marraco.

En comitiva van recórrer bona part de l’Eix Comercial abans d’arribar de nou a la plaça de la Paeria, on a les 20.15 hores es va celebrar una ballada de sardanes amb la Cobla Vents de Riella i la Quatre Vents d’Agramunt. Al matí, el primer dels actes esportius d’aquestes festes va ser la catorzena edició del torneig de futbol femení de Secundària, que van acollir les instal·lacions esportives del CF Pardinyes.

La festa continuarà avui i ho farà amb dansa, amb el cinquè concurs de ball urbà, que se celebrarà a la plaça Ricard Viñes a partir de les 18.30 hores, i amb música, amb el concert de festa major de la Banda Municipal de Lleida a la plaça de la Paeria. Però l’acte més solemne de la jornada serà sens dubte la lectura del pregó al saló de plens, aquest any a càrrec del músic lleidatà Antoni Tolmos. Durant aquesta cerimònia, també s’entregaran les plaques i medalles de la ciutat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?