La fibra òptica arriba a 350 cases d'Os de Balaguer

E. F
Publicat: 
17-09-2020
Actualitzat: 17-09-2020 9:09
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ L'Alt Pirineu busca alternatives a la fibra òptica per tenir bones connexions
    Peu de foto: 
    Imatge arxiu

Al voltant de 350 habitatges i comerços del municipis d’Os de Balaguer han estrenat ja la xarxa de fibra òptica que ha desplegat Telefónica aquest estiu. Els treballs permeten disposar d’aquesta connexió de banda ampla a la població de Gerb i les urbanitzacions de Cantaperdius, Club Segre i Torre Serra. Així mateix, la companyia preveu desplegar internet d’alta velocitat a la població d’Os de Balaguer el 2021. Amb l’entrada en servei de la xarxa de fibra òptica, un 73% dels veïns i les empreses del municipis ja tenen accés a les millors prestacions de connectivitat.

Actualment, més d’un centenar de municipis de Lleida ja disposen de connexió a internet d’alta velocitat. Són prop de la meitat dels 231 que conformen la província i més del doble que fa tres anys.

D’altra banda, la resta de municipis espera el desplegament de la xarxa pública a tot el territori a través d’un conveni entre la Generalitat i la Diputació. Les àrees amb menor accés a internet d’alta velocitat coincideixen amb les zones amb més despoblació i envelliment de la població.

El projecte de la fibra òptica de la Diputació i la Generalitat se suma a l’avenç en els últims anys a les operadores privades, que despleguen la seua pròpia xarxa de cable o ofereixen alternatives a través de telefonia mòbil 3G i 4G.

Capitals lleidatanes amb la xarxa pública de fibra

Aquest 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades a la xarxa pública de la fibra òptica i també els municipis en el traçat del cable, amb una cobertura del 84% de la població de Catalunya. Amb l’accés a la fibra òptica, la Generalitat garanteix la igualtat d’oportunitats, impuls econòmic, progrés econòmic i social i, especialment, la lluita activa contra la despoblació. A Lleida, queden encara per connectar-se a la xarxa pública els municipis de Sort i el Pont de Suert, que ho faran aquest any.


 

La xarxa de fibra òptica del Govern cobrirà el 90% de la població de Catalunya al 2021

 

Comparteix

També t'interessarà