La Fira de l'Oli de les Garrigues, reconeguda per la contribució en l'impuls econòmic de la comarca

REDACCIÓ
Publicat: 
23-01-2023
Actualitzat: 23-01-2023 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Fira de l'Oli de les Garrigues, reconeguda per la contribució en l'impuls econòmic de la comarca
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal de les Garrigues
  • La Fira de l'Oli de les Garrigues, reconeguda per la contribució en l'impuls econòmic de la comarca
    Peu de foto: 
    Consell Comarcal de les Garrigues

L’exconseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha visitat aquest diumenge, 22 de gener, les Borges Blanques amb motiu de la 60a edició de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues i ha presidit l’acte del Dia de la Comarca, organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues a la Casa de la Cultura (passeig del Terrall s/n) que ha reconegut la contribució en l’impuls del desenvolupament econòmic de les Garrigues d’empreses amb llarga trajectòria a la comarca.

L’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda a l’acte. Seguidament, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, ha afirmat que “la comarca vol mirar endavant i demostrar la seva resiliència i ho fem valorant l’esforç, constància i talent dels garriguencs”. Tot seguit ha donat pas a l’homenatge a dos empresaris de les Garrigues:Jaume Nadal, fundador de Parquets Nadal, una empresa originària d’Arbeca que ha fet obres emblemàtiques a Catalunya, i Enric Vall, propietari de l’empresa de les Borges Envelats Vall, que va començar fent una carpa per l’ajuntament i actualment el seu àmbit d’actuació és internacional. Totes dues empreses han apostat per la innovació constant, tant en l’àmbit tecnològic com en el de la recerca de materials.

Tot seguit s’ha fet el lliurament del 15è Premi Joves Investigadors i Investigadores de les Garrigues, organitzat per l’Oficina Jove de les Garrigues, el Consell Comarcal i el Centre d’Estudis de les Garrigues, amb l’objectiu de fomentar, entre altres, la investigació i creativitat de les persones joves, de 16 a 30 anys, implicant-los en temes d’interès de la comarca.

En aquesta 15a edició, el premi ha estat per Aina Céster Ribé, de l’Albi, pel seu treball “El jovent de les Garrigues segueix la Dieta Mediterrània”. El jurat n’ha valorat la presentació i l’àmplia mostra de persones enquestades, joves entre 12 i 16 anys, alumnes de l’IES Josep Vallverdú.

L’exconseller Jaume Giró ha fet lliurament dels guardons i ha pronunciat el parlament de cloenda. Giró ha destacat l’emotivitat de l’acte del Dia de la Comarca i ha valorat el model de país que aquest representa, ja que “resumeix la manera de ser d’un país, que ha tirat endavant mitjançant esforç, treball, talent i recerca”. L’exconseller ha tingut un record pel president Macià, “figura cabdal de la política catalana que compartia aquest mateix marc mental: defensa del país i esperit dialogant”.

Comparteix

També t'interessarà