La Fira de Sant Ermengol de la Seu ocupa 60 persones i genera un impacte de 7,3 milions

C. SANS
Publicat: 
21-10-2018
Actualitzat: 21-10-2018 11:01
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Fira de Sant Ermengol de la Seu ocupa 60 persones i genera un impacte de 7,3 milions
  • La Fira de Sant Ermengol de la Seu ocupa 60 persones i genera un impacte de 7,3 milions

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, que aquest any ha organitzat ja la 24a edició del concurs de formatges artesans del Pirineu, genera un impacte econòmic de 7,3 milions d’euros al municipi.

Prop de 55.000 persones van visitar el certamen a l’edició del 2017 i la despesa mitjana de cada visitant es va acostar als 84 euros. Les xifres les va fer públiques ahir l’ajuntament de la capital de l’Alt Urgell durant l’acte d’inauguració d’aquesta nova edició de la fira, que finalitza avui. L’alcalde, Albert Batalla, va qualificar les xifres d’“espectaculars”, va apuntar que cada euro invertit en l’organització té un retorn de 39 euros i que la creació de llocs de treball s’acosta als 60. Quant a la procedència, un 37,3% és públic que arriba de Barcelona, un 32,6% de la Seu i comarca, un 12,4% d’Andorra i la Cerdanya, un 7,5% de la província de Lleida, un 6,6% de la resta de Catalunya, un 1,5% d’Espanya i un 2% d’altres països, majoritàriament de França. La valoració general és de 8,5 sobre 10. “Les xifres són espectaculars i ens omplen de responsabilitat, perquè si la fira surt bé significa que el benefici és enorme”, va concloure ahir l’alcalde.

La inauguració va ser a càrrec de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que es va referir a la fira com una “mostra d’economia productiva, sostenible, integradora i oberta al món, respectant sempre els actius i valors territorials”. La responsable d’Empresa es va referir al pla estratègic del turisme en el qual treballa el Govern de la Generalitat i va assegurar que la voluntat és que “el Pirineu participi a l’elaboració” del document i va afegir que l’aposta del departament “és per un turisme que comenci per fer un reequilibri territorial de l’oferta comercial i turística”. “Més enllà de Barcelona hi ha una vida econòmica” i “l’activitat econòmica no es pot parar i estem treballant al 200% per aconseguir-ho”, va concloure Chacón.

Formatgeries de l’Alt Urgell premiades i 50 degustadors

Un total de 150 formatges van participar al 24 concurs de Formatges Artesans del Pirineu. Entre els premis destaquen quatre formatgeries de l’Alt Urgell: Castell-Llebre, Formatges de l’Abadessa, La Reula i Serrat Gros. Una cinquantena de degustadors professionals van deliberar per decidir quins consideraven els millors productes a cada una de les 12 categories. Les guanyadores de l’Alt Urgell van destacar en Mató, Tupí, formatges de cabra, formatges de vaca, formatges frescos i varietats de formatge amb condiment, així com una de yogurt natural.

Comparteix

També t'interessarà