La Fira de Sant Ermengol tanca amb 30.000 tastos de formatges artesans

C. SANS
Publicat: 
21-10-2019
Actualitzat: 21-10-2019 10:57
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Fira de Sant Ermengol tanca amb 30.000 tastos de formatges artesans
  • La Fira de Sant Ermengol tanca amb 30.000 tastos de formatges artesans
  • La Fira de Sant Ermengol tanca amb 30.000 tastos de formatges artesans

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell ha registrat durant els dos dies del certamen 30.000 degustacions de formatges artesans del Pirineu i altres productes agroalimentaris. La fira, que va tancar ahir la 25a edició, va veure reduïda l’afluència de públic respecte a anys anteriors a causa de la pluja al llarg de l’última jornada, durant tot el matí i fins a primera hora de la tarda. Els visitants es van concentrar en llocs protegits i van poder recórrer diferents espais dins del recinte firal com l’Aula de Tast i l’Espai Km0-Gustum. També van poder assistir a la mostra culinària inclosa en el programa Aliments del territori i tu de la Diputació.

La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’ajuntament de la Seu, Mireia Font, va fer un balanç positiu “malgrat obrir mig dia més tard i la pluja de diumenge”. S’ha de recordar que els organitzadors van cancel·lar l’acte inaugural i van obrir el recinte firal un dia més tard del previst arran de la sentència del procés. L’alcalde, Jordi Fàbrega, va dir que van arribar a témer un resultat pitjor i va concloure que “estem molt satisfets i els artesans, també, sobretot de la jornada de dissabte”, que va qualificar d’“espectacular”.

La Fira de Sant Ermengol genera cada any un impacte econòmic que s’acosta als 7 milions d’euros. L’ajuntament, que va presentar els resultats la primavera passada, va assegurar que el certamen de l’any passat va generar un impacte de 6,9 milions d’euros per al municipi i que 49.159 persones van visitar aquella edició.

Les xifres, malgrat ser una mica inferiors a les de l’edició del 2017, amb 55.000 visitants i un impacte de 7,3 milions, són any rere any “molt positives”, tal com va destacar l’organització. Va insistir que el 73 per cent del públic està ja “fidelitzat”, atès que “ha vingut més d’una i fins i tot més de cinc vegades”, mentre que “el 27 per cent del públic és nou”, la qual cosa demostra que “la fira no està estancada i creix cada vegada més”. Per cada euro invertit per l’organització, el retorn en l’edició del 2018 va ser de 33,2 euros i la creació de llocs de treball (equivalents a jornades de temps complet) va ser de 56.

La despesa mitjana de cada visitant, que el 2017 va ser de 84 euros, va créixer el 2018 fins als 90,2 euros. Quant a la procedència, l’ajuntament va detallar que el públic que va acudir des de Barcelona va representar un 34%, un 21% el de la Seu i un 17% el d’Andorra.

 

Comparteix

També t'interessarà