La Fira de Sant Josep de Mollerussa tanca la 150a edició amb 140.000 visitants

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
20-03-2023
Actualitzat: 20-03-2023 4:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Fira de Sant Josep de Mollerussa tanca la 150a edició amb 140.000 visitants
    Peu de foto: 
    Fira de Mollerussa

La Fira de Sant Josep de Mollerussa ha tancat aquest diumenge la seva 150a edició, que ha sumat 140.000 visitants durant els tres dies que ha durat, han informat els organitzadors. L'alcalde i president de l'ens firal, Marc Solsona, ja ha havia avançat durant la jornada que "ha anat molt bé" i que "és un any fantàstic" pel que fa al nombre d'assistents, però ha afegit que el que els interessa és la satisfacció dels expositors. Segons l'organització, però, el 70% de les 253 empreses participants ha expressat que tornarà a repetir la seva presència de cara a la propera edició.

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha estat l'encarregada de presidir la Cloenda Oficial de la 150a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, la qual s'ha celebrat durant els dies 17, 18 i 19 de març a la capital del Pla d'Urgell. Jordà ha qualificat aquests 150 anys com "una història increïble que va començar l'any 1872" i que amb el temps s'ha consolidat com "la fira de referència del sector agrícola a Catalunya i a l'Estat".

L'alcalde i president de la Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha acompanyat a la consellera en la seva visita pel Recinte Firal i ha aprofitat per fer balanç de la present edició. Solsona ha reconegut que "el que més ens preocupava aquest any era saber com han rebut els expositors els canvis als Pavellons Firals i l'Esplanada de Ronda de Ponent", per això s'ha mostrat satisfet en fer públic que "un 76% dels expositors dels pavellons i un 66% de les empreses de l'esplanada amb els tractors i la maquinària agrícola han valorat positivament les noves infraestructures de la Fira".

A més, un 70% de les 253 empreses participants a la Fira ha assegurat que tornarà a repetir la seva presència de cara a la pròxima edició. Un 52% també explica que han satisfet les seves expectatives de negoci, mentre que entre el 20 i el 25% manifesten que estan pendents de tancar balanç i només un 7% considera que la seva experiència a la Fira ha estat negativa.

El president de la Fira ha celebrat aquestes dades de satisfacció, les quals, explica, també ajuden a fidelitzar els expositors: un 60% porten més de 10 anys venint i un 27% porta d'1 a 5 anys participant a la Fira. "Això vol dir que hi ha una base molt sòlida d'expositors i que, alhora, hi ha empreses que continuen apostant per la Fira perquè ho veuen com una bona oportunitat per als seus negocis", ha declarat l'alcalde de la capital del Pla d'Urgell.

Enguany la Fira de Mollerussa ha estat visitada per prop de 140.000 persones (pràcticament les mateixes xifres de l'any passat, on va haver-hi 138.000 visitants), les quals s'han repartit al llarg d'un Recinte Firal recentment remodelat i que ha tingut una superfície de gairebé de 22.000 metres quadrats, un 30% més respecte a l'edició anterior. Segons Marc Solsona, això ha possibilitat que la Fira de Sant Josep hagi pogut celebrar el seu 150è aniversari amb "el millor Recinte Firal de la nostra història", fet que ha volgut agrair al Departament d'Acció Climàtica, el qual ha aportat un ajut directe de 250.000 euros, que s'ha sumat a un altre de 100.000 del Ministeri d'Indústria i a la subvenció anual de la Diputació de Lleida, de 135.000 euros.

En aquest sentit, la consellera Teresa Jordà ha reconegut que "com a Govern no podem fer altra cosa que abraçar iniciatives com aquesta de la ciutat de Mollerussa, per fer una Fira més gran i resilient" i s'ha mostrat "esperançada" en mantenir certàmens com la Fira de Sant Josep en un "moment de transformació del sector agrari".

Pel que fa a la part més professional de la Fira, el programa de Jornades Tècniques, prop de 2.000 persones han assistit a alguna de les quinze sessions que s'han celebrat durant la darrera setmana a la capital del Pla d'Urgell.

Comparteix

També t'interessarà