La Fira de Sant Miquel acull el 4t Fòrum Agroalimentari SER-Inno4Agro

ACN
Publicat: 
02-10-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Fira de Sant Miquel acull el 4t Fòrum Agroalimentari SER-Inno4Agro

L’estand de l’Ajuntament de Lleida a la Fira de Sant Miquel ha acollit avui el 4t Fòrum Agroalimentari SER Inno4Agro, amb el lema "Connectar la ciència, la producció i la transformació: el futur de la innovació agroalimentària".

La Jornada ha debatut  les iniciatives i programes existents en matèria de transferència tecnològica així com les accions que cal impulsar perquè els avenços científics i tecnològics siguin accessibles a un major nombre d’agents. L’objectiu és que les noves tecnologies es puguin explotar i convertir en nous productes, creant valor, processos, aplicacions, materials i serveis al mercat.

El paer en cap i president de Fira de Lleida, Miquel Pueyo, que ha obert l’esdeveniment, ha assenyalat: “Des de la Paeria creiem fermament en la connexió entre ciència i empresa per a la transferència del coneixement tecnològic, una relació que ha de comptar amb el suport de les institucions públiques”.

Pueyo ha remarcat: “projectes com l’Inno4Agro són un exemple d’aquesta dinàmica entre ciència, empresa i institucions que estem impulsant. I ho és al costat d’altres iniciatives com l’Àrea 5G de Lleida -que també té una forta presència en la Fira de Sant Miquel d’enguany- o el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, que liderem de manera conjunta la Paeria i la UdL”.

La jornada ha inclòs dues taules rodones que han tractat, iniciatives i programes per fomentar la transferència tecnològica i els serveis a empreses innovadores: el programa d’innovació del Mobile World Capital Barcelona “The Collider”, el centre tecnològic Eurecat i l’Oficina de Transferència Tecnològica de la Universitat de Lleida. D’altra banda, s’han exposat experiències concretes de transferència de coneixement d’investigadors, empreses i spin-offs realitzades amb la Universitat de Lleida en l’àmbit de l’agroalimentació.

Comparteix

També t'interessarà