La Fira de Sant Miquel ja prepara la nova edició dels Premis al Llibre i l'Article Agrari

REDACCIÓ / Pau Vilaró
Publicat: 
05-03-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Fira de Sant Miquel ja prepara la nova edició dels Premis al Llibre i l'Article Agrari
    Peu de foto: 
    Fira de Lleida

Les recompenses són de 3.000 euros i 1.000 euros respectivament, i en totes dues categories és imprescindible lliurar les obres abans del 1 de juliol


La Fira de Lleida ha iniciat una nova convocatòria per al Premi del Llibre Agrari i el Premi de l'Article Tècnic Agrari, guardons que es convoquen en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel i Eurofruit, amb una dotació econòmica de 3.000 i 1.000 euros, respectivament. Aquests premis s'adrecen a treballs que aborden qüestions agràries, com la producció agrícola i forestal, la veterinària i la salut animal, la indústria alimentària, els espais verds, la gestió del territori, la preservació ambiental, l'economia agroalimentària i l'àmbit rural en general, així com l'agricultura periurbana. La convocatòria és oberta per a treballs publicats entre l'1 de juny de 2023 i el 31 de maig de 2024, en format imprès o digital i en qualsevol de les llengües oficials de l'Estat espanyol, i la data límit per a la presentació és l'1 de juliol.

El Premi del Llibre Agrari i el Premi de l'Article Tècnic Agrari celebren la seva 53a i 9a edició, respectivament, en el context de la 70a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 39a edició d'Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola), que tindran lloc del 26 al 29 de setembre. Aquestes convocatòries compten amb el patrocini del Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, el Col·legi de Veterinaris de Lleida, el Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya i CaixaBank.

L'objectiu d'aquestes convocatòries és distingir les obres o articles recentment publicats, tant en format imprès com digital, que suposin una contribució destacada al sector agroalimentari o a l'àmbit rural, i alhora incentivar la creació de treballs amb un enfocament científic, tècnic o divulgatiu per enriquir la literatura en aquests àmbits. Amb més de cinquanta anys de trajectòria, aquests premis constitueixen l'única distinció de l'Estat espanyol centrada en aquesta temàtica.

Les obres es poden presentar físicament a Fira de Lleida, indicant "Premi del Llibre Agrari", a l'adreça General Brito, 2, 8è 1a, 25007 Lleida, o bé per correu electrònic a ipineda@firadelleida.com, sempre abans de l'1 de juliol d'aquest any. El jurat està format per professionals i tècnics de les disciplines de les obres presentades, així com representants de les institucions patrocinadores. El veredicte es farà públic al setembre, i la lliurament dels premis tindrà lloc durant la cerimònia de clausura de la Fira Agrària de Sant Miquel.

Els guanyadors de la darrera edició del 2023 van ser Juan Pascual amb "Razones para ser omnívoro", publicat per l'editorial Servet, i l'article "Frutos secos en la Península Ibérica: presente y futuro", escrit per diversos autors i publicat a la revista Fruticultura.

Comparteix

També t'interessarà