La Fira de Titelles de Lleida es posposa pel coronavirus

ACN
Publicat: 
27-03-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Fira de Titelles de Lleida es posposa pel coronavirus

La Fira de Titelles es posposa pel coronavirus. El seu codirector, Oriol Ferre, ha explicat a l'ACN que celebrar-la de l'1 al 3 de maig "és inviable, imprudent i seria una irresponsabilitat". És per això que treballen en una "fira d'emergència, davant un estat d'emergència". Tot i que encara no tenen decidida la nova data perquè estan parlant amb les companyies, la seva intenció és celebrar-la abans del setembre. El que sí que tenen clar és que no volen anul·lar-la ni fer-la virtualment. Serà "especial i excepcional", reconeix Ferre, però volen mantenir el format presencial amb espectadors i professionals perquè, assegura, és una fira de referència i "més necessària que mai" en un sector com el cultural "colpejat durament" per la covid-19.

La 31a edició de la Fira de Titelles de Lleida no es farà finalment de l'1 al 3 de maig com estava previst. Després que el govern espanyol anunciés que es perllongava l'estat d'alarma quinze dies més i "com que no hi ha una previsió ni present ni futura", lamenta Ferre, estan treballant en un "pla B".

L'equip de la Fira de Titelles no vol llençar la tovallola. "El més fàcil seria no fer-la, però la volem fer", ha dit Ferre, perquè "fa molts mesos que hi treballem i ens hi deixem la pell cada any per mantenir-la", assegura. Tenen clar que tiraran endavant i més en aquests moments en què el sector s'ha vist "colpejat durament amb la covid-19", lamenta. "Les agendes s'han buidat i totes les actuacions estan cancel·lades", assegura. La seva companyia, per exemple, havia d'actuar a la Mostra d'Igualada.

Ferre reconeix que la "fira d'emergència" que estan acabant de perfilar "no serà com la que coneixem" però assegura que es farà presencialment, amb espectadors i programadors. És per això, explica, que aquests dies estan treballant "a contrarellotge" perquè la situació els ha "atrapat" amb el 90% de la feina feta però tenen clar que la Fira de Titelles és "un aparador més necessari que mai".

Comparteix

També t'interessarà