La Fira de Titelles de Lleida tanca amb xifres de públic prepandèmia

REDACCIÓ
Publicat: 
02-05-2022
Actualitzat: 02-05-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Fira de Titelles de Lleida tanca amb xifres de públic prepandèmia
    Peu de foto: 
    Foto Fira de Titelles de Lleida

La representació ‘El Espejo Negro’ i un col·loqui postfunció han clos la 33a Fira de Titelles de Lleida en un acte que ha tingut lloc aquest diumenge al Teatre de la Llotja, i al qual han assistit el regidor de Cultura, Jaume Rutllant; el tinent d’alcalde Paco Cerdà, el regidor Fèlix Larrosa i el delegat territorial de Cultura de la Generalitat, Albert Turull.

Tant el regidor de Cultura com el codirector de la Fira, Oriol Ferre, han fet un balanç molt positiu d’aquests darrers tres dies, durant els quals “s’ha pogut reviure la Fira tal com la recordàvem d’abans de la pandèmia, amb 32 espectacles, 31 companyies i un centenar d’actuacions, amb una excel·lent resposta de públic, que ha omplert places i carrers, complint les expectatives d’arribar als 40.000 espectadors”.

Al marge de les xifres sobre l’aforament, els organitzadors també han explicat el grau de satisfacció entre companyies i programadors. Uns pel ventall de possibilitats de contractacions i altres per la qualitat de les obres representades.

Per una altra part, Jaume Rutllant i Oriol Ferre han volgut destacar la gran acollida que ha tingut escollir la Seu Vella com a escenari de la inauguració i d’algunes representacions de la Fira de Titelles. “Ha estat tot un èxit incorporar la vella catedral, tal com hem vist amb la resposta de la gent. D’aquí podem treure lliçons positives pel que fa a la promoció del conjunt monumental tant pel públic de Lleida com el que ha vingut des de fora. És un autèntic aparador promocional, que podem aprofitar”, ha dit el regidor.

El director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol, també ha valorat de forma positiva que l’organització hagi decidit incorporar el monument com a escenari de la Fira i ha explicat que aquesta possibilitat s’havia plantejat en altres ocasions, però sense èxit, des del mateix òrgan que dirigeix.

“Des del Consorci, tenim l’obligació de compartir el patrimoni entre les generacions actuals i preservar-ho per a les futures generacions. Crec que és una oportunitat que els lleidatans i lleidatanes sentin com a seu aquest espai encara més”, ha dit Baigol que ha fet èmfasi en aquesta projecció, ja que el públic de la Fira és eminentment familiar.

Per altra part, Baigol ha recordat que el Consorci a més de promocionar el conjunt patrimonial del Turó té l’obligació de vetllar per la seva conservació i preservació, aspectes que el director garanteix, perquè “aquesta és una altra de les competències assignades, quelcom que s’ha fet amb la Fira de Titelles i es fa amb tots els esdeveniments que s’organitzen a la Seu Vella”. 

Comparteix

També t'interessarà