La Fira preveu sis nous pavellons a l’antiga Hípica en deu anys

REDACCIÓ
21-03-2019
  • La Fira preveu sis nous pavellons a l’antiga Hípica en deu anys
  • La Fira preveu sis nous pavellons a l’antiga Hípica en deu anys

La Paeria preveu traslladar el recinte de la Fira a l’antiga Hípica i construir-hi sis nous pavellons amb un total de 27.500 metres quadrats. Larrosa vol “competir” amb el nord de l’Ebre i el sud d’Europa i coorganitzar fires de l’Estat i Europa que estarien connectats amb la Llotja a través d’una passarel·la. Segons va explicar ahir l’alcalde i president de la Fira, Fèlix Larrosa, el nou recinte estarà a punt en un termini d’entre sis i deu anys i costarà entre 27 i 36 milions d’euros, en funció de si es construeix un aparcament subterrani o no. S’ha de recordar que el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) preveu destinar el terreny que ocupen els actuals pavellons a la construcció de fins a 371 habitatges.

Larrosa va presentar ahir a la Cambra de Comerç el nou pla, amb el qual espera duplicar i passar dels 30 als 60 milions d’euros la facturació de la Fira. Larrosa va explicar que part d’aquesta operació es finançarà amb la venda dels terrenys actuals de la Fira per a habitatges, mentre que per a l’altra part va apuntar que caldrà buscar “complicitats” amb el sector empresarial i econòmic.

La superfície total d’actuació a l’antiga Hípica serà de 124.400 metres quadrats amb una distribució de 34.200 m² d’espai per a activitats obertes, 7.500 d’aparcament a l’aire lliure, i 1.500 per a un edifici representatiu on s’ubicaria la recepció dels visitants.

L’àmbit dels pavellons previstos ocuparia 41.600  i la superfície construïda serà de 27.500  repartits en dos pavellons de 5.250 m² i 4 de 4.250 m². Quedarà per decidir el format de l’aparcament per a aquests pavellons, que podrà ser o bé a l’aire lliure en una superfície de 23.000 m² per a 700 vehicles o bé soterrani ocupant 35.350 m² per a 1.078 cotxes.

L’alcalde va explicar que amb aquest “itinerari” vol reafirmar la “vocació” de Lleida de ser la segona capital de Catalunya, també en l’àmbit de l’organització de fires i congressos. En aquest sentit, va remarcar que es tracta d’un projecte que fa vint anys que s’ambiciona i que ha de permetre a la institució firal poder “competir” amb el nord de l’Ebre, el sud d’Europa i coorganitzant fires de tot l’Estat espanyol i el continent. Segons Larrosa, el projecte està lligat al POUM, però també al desenvolupament urbanístic i, per tant, és “vigent, vàlid i per començar a treballar”.

El 2008 ja va presentar un pla per a sis pavellons l’any 2015

Paeria, Generalitat, Diputació i Cambra de Comerç van aprovar el 2008 el pla estratègic de la Fira per al 2015, que preveia doblar la superfície actual i ampliar-la amb sis pavellons més, a banda de la construcció d’una torre emblemàtica al centre del recinte i una zona verda, també als terrenys de l’antiga hípica. Aquest pla suposava una inversió de 110,4 milions d’euros. Estava previst que les primeres actuacions es duguessin a terme aquell mateix any i havien de finançar-ho la Paeria, Generalitat, Diputació i Cambra de Comerç, subvencions d’altres administracions i d’ingressos per concessions d’espais. Tanmateix, el projecte va quedar en res per culpa de la crisi.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta