La Fira Sant Miquel recupera "al 100% la normalitat" amb plena ocupació d'expositors

LLEIDA.COM | Laura Gómez
Publicat: 
15-09-2022
Actualitzat: 15-09-2022 12:50
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Fira Sant Miquel recupera "al 100% la normalitat" amb plena ocupació d'expositors
    Peu de foto: 
    Foto: Laura Gómez
  • La Fira Sant Miquel recupera "al 100% la normalitat" amb plena ocupació d'expositors
    Peu de foto: 
    Foto: Laura Gómez

La Fira Sant Miquel i la Fira Eurofruit tornen i enguany celebren la 68a i la 37a edició, respectivament, del 29 al 2 de setembre al recinte de Fira de Lleida, als Camps Elisis. Aquest matí ha tingut lloc la presentació del programa i activitats que celebraran en aquesta edició. L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat del president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida; Jaume Saltó, el president de la Cambra Oficial de Comerç de Lleida; Carles Gibert, el diputat del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida; Ramon Alturo, director dels Serveis Territorials d'Economia i Hisenda a Lleida, i d'Oriol Oró, director general de Fira de Lleida han estat els encarregats de donar a conèixer tots els detalls de la programació d'enguany.

L'alcalde Miquel Pueyo ha remarcat les principals novetats d'enguany on es trobarà la presentació d'un microtractor adaptable amb intel·ligència artificial (IA) a càrrec de l'empresa Lleida Dron. I també ha afirmat que "a més se celebraran els tradicionals guardons; el 51è Premi del Llibre Agrari, el 25è Premi d'Innovació i Seguretat i el 7è Premi de l'Article Tècnic Agrari".

La 68a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel comptarà amb 290 expositors en total i més de 50 activitats paral·leles; jornades tècniques, conferències, presentacions, reunions professionals i demostracions. Miquel Pueyo, per la seva part ha remarcat la importància que té la fira per a les terres de Ponent. A més, ha subratllat que durant aquests dies es podrà gaudir d'una exposició de productes de l'Horta de Lleida i "dins dels sectors representats es trobaran productes relacionats amb el món del reg, drons, eines que ofereixen empreses que produeixen elements de protecció antipedra, equipaments, maquinària per al món de les empreses agrícoles i productes de proximitat".

A més, Pueyo ha destacat que fa uns dies han presentat la primera edició Congrés de Bio economia, innovació i tecnologia (BIT), el qual remarca tot el potencial que té Lleida com a territori en aquest àmbit.

La Fira Sant Miquel "recupera la normalitat"

El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó ha esmentat un fet important de l'edició d'enguany i és que "la fira recupera al 100% la normalitat, enguany se celebrarà una edició sense restriccions després de dos anys de pandèmia. Per la seva part, ha volgut agrair al sector agrari que "en aquests moments està afectat per temes climatològics com l'època de sequera i les pedregades", i que malgrat aquesta situació, el sector continua apostant per la Fira Sant Miquel.

També ha destacat que l'objectiu de la fira és incorporar el Congrés BIT perquè "a Lleida hem d'apostar per la nova economia i entrar dins d'aquest mercat, per posar-nos al capdavant en aquest àmbit". Saltó, a més, ha exposat la fira com un espai d'innovació, per aquesta raó enguany s'ha incorporat el minitractor amb intel·ligència artificial que facilitarà les tasques al camp perquè "a poc a poc s'ha d'anar digitalitzant aquest sector, per això s'ha incorporat aquesta novetat provinent d'Estats Unitats i que es vol implantar aquí a Europa".

Lleida com a punt de transformació del sector

El diputat del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, ha remarcat que la Fira Sant Miquel és un certamen tradicional que torna "l'esperança cap al futur i transformació del sector". A més de tenir un clar objectiu de "donar suport a l'economia bio circular de Catalunya, en concret de Lleida, que sempre ha sigut una finestra per fer suport al sector agrari". Finalment, Carles Gibert, ha volgut fer especial menció a l'oportunitat que representa la fira per al territori i per afegir valor a les tasques del camp.

Un sector "viu i persistent"

El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha tornat a posar accent en l'edició d'enguany com un certament que torna "a la normalitat i a la presencialitat", així com ser un esdeveniment que valora les tasques de la terra. "El sector agrari és el principal sector de l'economia de Lleida, és un sector viu i persistent, i això s'ha demostrat durant aquests difícils temps". La Fira Sant Miquel enguany es reafirma com un certament d'àmbit internacional amb la participació de països com Itàlia, Finlàndia i França.

Comparteix

També t'interessarà