La formació dual del SOC ofereix contractes d'un any a 42 joves aturats de la demarcació de Lleida

ACN
Publicat: 
26-01-2022
Actualitzat: 26-01-2022 9:17
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La formació dual del SOC ofereix contractes d'un any a 42 joves aturats de la demarcació de Lleida
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)

El nou programa de formació professional per a l'ocupació en format dual que ha posat en marxa el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) s'ha concretat a la demarcació de Lleida en quatre projectes que permetran a 42 joves aturats rebre una formació per obtenir un certificat de professionalitat, al mateix temps que estan contractats per una empresa durant dotze mesos. Les ocupacions i formacions que s'ofereixen són dels àmbits de jardineria, hostaleria i turisme, informàtica i comunicacions, i administració i gestió. Els interessats, que han de tenir entre 16 i 29 anys, s'han d'adreçar abans del 15 de febrer a les entitats promotores dels projectes: la Fundació Ilersis, l'Ajuntament d'Aitona i l'Institut Municipal d'Ocupació de Lleida.

Els quatre projectes d'FPO dual a les comarques lleidatanes estan finançats pel SOC amb 926.632 euros i estan impulsats per tres entitats i administracions. En concret, la Fundació Privada Ilersis ofereix les ocupacions d'auxiliars de sala-barra i d'auxiliars de cuina, mentre que l'Ajuntament d'Aitona (Segrià), la de jardiner. L'IMO de l'Ajuntament de Lleida ofereix, en el marc de dos projectes, les ocupacions de programador web, programador multimèdia, tècnic web, programador d'aplicacions informàtiques i maquetador web, d'una banda, i d'auxiliar d'oficina, auxiliar de serveis generals, auxiliar d'arxiu i auxiliar de recepció, de l'altra.

Els joves escollits rebran formació d'introducció a l'ofici, prèvia a la contractació, i també la formació vinculada a un certificat de professionalitat en aquell àmbit. La contractació serà mitjançant un contracte per a la formació i l'aprenentatge de dotze mesos a diferents empreses i establiments i a la pròpia administració.

Poden optar a aquests projectes formatius i de contractació joves de 16 a 29 anys aturats i inscrits al SOC, preferentment sense qualificació professional, i que comptin amb els requisits per seguir un certificat de professionalitat de nivell 1, 2 o 3, segons el projecte. Els interessats s'han de posar en contacte amb l'entitat impulsora del projecte que els interessi abans del dia 15 de febrer i la contractació dels aprenents es farà durant el mes de març. En alguns dels projectes es prioritzaran els joves amb algun tipus de discapacitat o diversitat funcional.

17 MEUR per a 61 projectes d'FPO dual que beneficiaran 875 joves

El SOC destina 17 milions d'euros a impulsar projectes d'FPO dual per a joves en sectors productius generadors d'ocupació o amb gran mancança de personal qualificat, com ara l'industrial, l'agroalimentari o les energies renovables. En concret, ha atorgat subvencions a 61 projectes a tot Catalunya, en els quals participaran 875 joves aprenents, 79 professionals de suport finançats i unes 250 empreses de tots els sectors i tipologies. Els impulsors dels projectes són 18 entitats locals o empreses públiques, 9 empreses privades o centres de formació i 34 fundacions i entitats sense ànim de lucre.

Comparteix

També t'interessarà