La Fundació Hàbitat 3 comprarà sis pisos a la Seu d'Urgell per a persones derivades pels serveis socials

ACN
23-05-2021
  • La Fundació Hàbitat 3 comprarà sis pisos a la Seu d'Urgell per a persones derivades pels serveis socials
    Peu de foto: 
    La Fundació Hàbitat 3 comprarà sis pisos a la Seu d'Urgell per a persones derivades pels serveis socials

La Fundació Hàbitat 3 comprarà pròximament sis pisos a la Seu d'Urgell per gestionar-los de forma conjunta amb l'ajuntament de la capital alturgellenca i destinar-los a lloguer per a persones derivades pels serveis socials. Tot plegat serà possible a través d'un conveni signat entre aquesta entitat i Habitatge i Urbanisme de la Seu (HIULS), que ha estat l'encarregada de buscar els habitatges. L'acord suposa un pas més per "garantir a la ciutadania el dret a l'habitatge", tal com ha dit el vicealcalde de la Seu, Francesc Viaplana i també permetrà que HIULS assumeixi possibles impagaments de la renda de les famílies llogateres dels habitatges. Aquest conveni és el primer conveni que signa la Fundació Hàbitat 3 amb un ajuntament del Pirineu. 

El director general d’Hàbitat 3, Xavier Mauri, ha remarcat que l'objectiu de l'entitat "és fer efectiu el dret a l'habitatge, especialment a les persones en situació més vulnerable" i buscar-ne a aquells col·lectius que ho tenen més difícil a l'hora d'aconseguir un lloc "digne i assequible" on viure. Mentre, el tinent d'alcalde d'Habitatge, Joan Gurrera, ha explicat que, a banda del conveni signat amb Hàbitat 3, s'ha aconseguit la cessió d'ús de dos pisos més a través de la crida feta des del consistori als propietaris d'habitatges buits i que, pròximament, se'n signaran tres mes.

Una segona via, tal i com ha detallat Gurrera, és a través de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, on s'han aconseguit conveniar deu pisos. Finalment, una altra opció és la possible acceptació en herència d'un immoble al centre de la Seu d'Urgell on hi podrien sortir una desena d'habitatges que es posarien a lloguer. D’altra banda, el regidor ha explicat que s'estan tramitant 180 expedients en ajuts a lloguer, als quals cal sumar-hi 61 més en ajuts adreçats a persones de més de 65 anys. També ja s'han tramitat deu expedients pel que fa a prestacions econòmiques especials d'urgència per impagaments de lloguer.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?