⏯️ La Fundació Ilersis engega un projecte de formació per a joves amb discapacitat psicosocial a Lleida

REDACCIÓ
03-11-2020
  • ⏯️ La Fundació Ilersis engega un projecte de formació per a joves amb discapacitat psicosocial a Lleida

La Fundació ILERSIS ha estat seleccionada per Fundació ONCE per a posar en marxa un programa que fomenti l'ocupació entre joves amb discapacitat psicosocial (la derivada de problemes de salut mental) i els ajudi així a millorar la seva inserció social.

És una de les 14 entitats que es beneficiaran en aquesta edició del Programa d'Ajudes per al Reforç de l'Ocupabilitat de Persones Joves amb Discapacitat Psicosocial, impulsat per Fundació ONCE amb el suport del Fons Social Europeu (FSE) per a millorar la inserció de joves amb problemes de salut mental, ja siguin únics o estiguin associats a una altra mena de discapacitat.

L'entitat desenvolupa a Lleida el projecte 'Protagonistes d'un camí compartit' en el qual oferirà formació a 6 joves. El seu objectiu és incrementar el grau d'ocupabilitat d'un grup de joves amb discapacitat psicosocial, facilitar la seva adaptació social i laboral i, en la mesura que sigui possible, la seva inserció laboral.

Segons expliquen els seus impulsors, el projecte es basa en l'orientació per competències i en el treball d'anàlisi de l'ocupabilitat i de desenvolupament competencial a través del projecte professional definit per cada jove, sent clau la tasca del professional orientador per a "implicar, apoderar i fer que el jove se senti capaç de decidir".

La formació va començar a l'octubre i acabarà el 26 de març de 2021. Consta de dos tipus d'accions: una fase d'intervenció grupal, amb 242 hores per participant, i una altra individual, amb 78 hores. A més d'aquesta entitat, són beneficiàries d'aquest programa d'ajudes altres 13 organitzacions de 9 comunitats autònomes amb programes de formació per a 70 joves amb discapacitat psicosocial. A Catalunya participen 12 joves. Segons les últimes dades disponibles, en 2018 la taxa d'activitat de les persones joves amb discapacitat d'entre 16 i 24 anys va ser del 23,9%, enfront del 36,9% de les persones de la mateixa franja d'edat sense discapacitat.

A més, dins del col·lectiu de la discapacitat, que té una taxa d'activitat del 34,5%, aquest valor és menor per a les persones amb discapacitat psicosocial, la taxa d'activitat de la qual és del 29,1% i la seva taxa d'ocupació del 17,6%. Aquests valors contrasten amb els obtinguts per al col·lectiu de persones sense discapacitat, amb una taxa d'activitat del 77,6% i d'ús del 65,9%.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?