La Generalitat desinfecta la residència d'Alcarràs

REDACCIÓ
26-07-2020
  • La Generalitat desinfecta la residència d'Alcarràs

La Generalitat ha dut a terme una desinfecció de la residència privada per a la tercera edat d’Alcarràs, una operació que l’ajuntament sol·licitava tant a l’administració catalana com a l’estatal des de feia dos setmanes, davant de les sospites dels primers casos de Covid-19. El brot acumula ja 81 contagis i una persona morta.

Personal encarregat de la desinfecció va acudir al centre divendres a la tarda, segons van corroborar fonts municipals i de la Generalitat. Ho van fer hores després que l’acalde, Manel Ezquerra, manifestés públicament el seu descontentament al considerar que el Govern català, amb plenes competències per a la gestió de la crisi sanitària, no atenia la seua petició i tampoc no autoritzava l’Estat a fer-ho a través de l’Exèrcit.

Per la seua part, fonts del departament d’Afers Socials van insistir que la primera sol·licitud del consistori, dirigida a aquesta conselleria el passat dia 11 de juliol, es va cursar a través d’un canal de comunicació digital que va quedar inactiu al finalitzar l’estat d’alarma. Van afegir que, posteriorment, la mateixa direcció de la residència privada va dirigir una nova petició per desinfectar el centre, aquesta vegada al departament de Salut. Aquesta última sí que va ser tramitada.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?