La Generalitat reforça la seguretat a Lleida amb 16 nous agents de Mossos

REDACCIÓ
Publicat: 
31-10-2022
Actualitzat: 31-10-2022 9:41
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Generalitat reforça la seguretat a Lleida amb 16 nous agents de Mossos
    Peu de foto: 
    El conseller Joan Ignasi Elena en una visita a Lleida (Generalitat de Catalunya)

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, planteja una nova comissaria al centre històric de la ciutat, que es dedicaria a tasques operatives. 

La Generalitat reforçarà la seguretat a la ciutat de Lleida amb la incorporació de 16 nous agents de Mossos d’Esquadra. Això suposa una patrulla i mitja més en cada torn, les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any”, segons el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. D’aquesta manera, el govern aposta per oferir més i millor servei policial a Lleida amb “proximitat, coordinació i mitjans” com a eixos principals.

Per tal de millorar la qualitat de la seguretat ciutadana a la capital del Segrià, el govern català també preveu obrir una nova comissaria dels Mossos d'Esquadra. 

S'ubicaria al Centre Històric de Lleida, a l'entorn de la futura seu de la Delegació del Govern, que s’ha de construir als terrenys de l'antic edifici de Magisteri. Aquesta nova comissaria es dedicaria a tasques operatives, mentre que les actuals instal·lacions de Lleida acollirien només la Regió Policial de Ponent. 

A més, la policia catalana comptarà amb una nova comissaria a Mollerussa, que acollirà l’Àrea Bàsica Policial (ABP) Pla d’Urgell-Garrigues, i que quedarà separada de l’ABP del Segrià de la qual depèn ara. Les obres de construcció d’aquesta instal·lació estan en marxa actualment. 

Major presència policial al centre

El titular d’Interior destaca que uns dels objectius és que els Mossos estiguin més a prop dels nuclis antics per millorar la seguretat ciutadana. De fet, la presència més gran d’agents en aquestes àrees concretes, en coordinació amb la policia municipal, s’ha traduït aquest estiu amb un augment de les detencions per fets delictius. El propòsit del cos ha estat centrar-se a augmentar el patrullatge a les zones més concorregudes, prevenir especialment els robatoris i contra la llibertat sexual i garantir l’ordre públic. 

A la ciutat de Lleida això "ha suposat una millora de la seguretat i de la percepció que en té la ciutadania", segons el seu alcalde, Miquel Pueyo. L’alcalde també ha valorat la desaparició de la venda no autoritzada a la plaça del Dipòsit. “Hem aconseguit erradicar la venda ambulant des d'aquest estiu, amb la posada en marxa d'un dispositiu policial especial i permanent conjunt entre Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra per fer desaparèixer el mercat de venda sense autorització que, des de fa anys, es realitzava en aquesta ubicació", ha assenyalat. 

A la vista de l'èxit d'aquest operatiu, l'alcalde de Lleida ha anunciat que la Guàrdia Urbana mantindrà la presència policial permanent a l'entorn de la plaça del Dipòsit.

Protocol contra les violències sexuals en entorns d’oci 

El departament d’Interior i l’ajuntament de Lleida també han signat l’adhesió de la ciutat al protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci. L’objectiu del protocol, que promou el govern català, és prevenir aquests incidents i donar la millor resposta, sobretot arran dels darrers casos de punxades a noies en discoteques. 

La principal novetat és que preveu criteris interpretatius i operatius per a l’actuació dels professionals de la seguretat quan es trobin davant de conductes d’assetjament sexual no previstes al Codi penal, però constitutives d’infracció administrativa. L’adhesió de la Paeria al Protocol preveu la formació dels professionals de l’Administració i inclou des d'aspectes legals, fins a com detectar possibles agressions, com actuar en cas que es produeixin i quina atenció oferir a la víctima.

Pel conseller Joan Ignasi Elena, “un dels eixos on la proximitat és molt important és en el de les violències sexuals”. “Des d’aquest punt de vista, aquest protocol ens serveix com una bona guia de treball”, ha remarcat, alhora que ha valorat “la feina de conscienciació que s’ha de fer conjuntament amb els ajuntaments, entre els Mossos d’esquadra i les Policies Locals”.

Comparteix

També t'interessarà