La Generalitat ultima l'ampliació de quatre quilòmetres de la C-28 a Naut Aran

REDACCIÓ
28-10-2020
  • La Generalitat ultima l'ampliació de quatre quilòmetres de la C-28 a Naut Aran

La Generalitat preveu tenir llesta l’ampliació de la carretera de la Bonaigua en els 4 quilòmetres en què ha actuat per tercer any al terme de Naut Aran abans de l’hivern, si bé deixarà per al 2021 l’aplicació de la capa de rodolament. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, va visitar ahir les obres i va remarcar que d’aquí a dos o tres setmanes quedaran llestos alguns serrells pendents i que deixaran el nou tram amb una primera base d’asfalt perquè ja sigui practicable.

L’obra ha implicat l’eixamplament de la calçada de 5 o 6 metres fins als 7 més el voral. El tram millorat cobreix el traçat entre el revolt de Tonyon i el límit amb el Sobirà, caracteritzat per ser “sinuós i estret”, segons Gavín.

L’actuació pretén millorar la seguretat a la conducció i ha implicat una inversió d’uns 7 milions d’euros. El secretari de Mobilitat va destacar també que les obres han patit un retard d’uns mesos a causa de la crisi motivada pel coronavirus, però va incidir en l’aposta de la Generalitat per aquesta carretera ja que es tracta d’una “comunicació estratègica” per al Pirineu. Va recordar que la conselleria de Territori impulsa un projecte per dotar d’un tercer carril reversible el tram Vielha-Baqueira.

Comparteix

També t'interessarà