La Gran Festa de la Gastronomia arriba al Mercat del Pla

REDACCIÓ / Pau Vilaró
Publicat: 
03-03-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Gran Festa de la Gastronomia arriba al Mercat del Pla
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

A les 18.30 hores, s'obre al públic en general, oferint l'oportunitat de combinar tapes amb vins de la denominació d'origen Costers del Segre o cerveses a preus assequibles


El Mercat del Pla, ubicat al Centre Històric, serà l'escenari de la Gran Festa de la Gastronomia, la qual s'estrena en aquest espai amb un format innovador de "market place". A partir de les 18.30 h, diverses parades de restauradors de la zona oferiran una àmplia selecció de tapes, tant fredes com calentes, per als assistents que desitgin experimentar una gran varietat de sabors i aromes.

Els restaurants participants inclouen El Dien (Vallfogona de Balaguer), Lo Ponts (Ponts), Saroa (Lleida), Pessets (Sort), Fonda Farré (Baro), Carballeira (Lleida), Aimia (Lleida), Hostal Benet (Les Borges Blanques), L’Espurna (Lleida), El Barri (Lleida), Isidre (Lleida), QR Cafè (Lleida), Txoko (Lleida), Ferreruela (Lleida) i Sucre i Disseny (Alcarràs).

Les tapes disponibles es podran acompanyar amb vins de la denominació d'origen Costers del Segre o cervesa. El preu de cada tapa serà de 4 euros i el de la beguda serà de 2 euros. La vetllada comptarà amb l'entreteniment musical d'un DJ.

Aquest esdeveniment gastronòmic és organitzat per la Federació d’Hostaleria de Lleida, amb el suport de diverses institucions i empreses, entre les quals es troba Turisme de Lleida.

Premis XXXIII Joves Cuiners

Dins del marc d'aquesta celebració, tindrà lloc la cerimònia de lliurament dels Premis Joves Cuiners Àngel Moncusí, que arriben a la seva 33a edició amb la participació de 12 joves cuiners d'alt talent als fogons. Aquest concurs lleidatà continua demostrant, any rere any, el seu compromís amb el talent emergent i amb la riquesa gastronòmica del territori.

Els joves cuiners que concursen actualment treballen a la cuina d'un restaurant lleidatà, i són els següents: Helena Costa del Cantamanyanes (Lleida), Jordi Palou de L’Antic Forn (Cervera), Martí Segura de L’Estoneta (Vilanova de Bellpuig), Marc Raluy del Saroa (Lleida), Pol Cura de Cuina Pol Cura (Lleida), Pau Sauret de Cal Xirricló (Balaguer), Genís Santos de El Barri (Lleida), Judit Jové del Cram (Maials), Iván Minguell i Eduard Llop procedents de El Truc (Agramunt).

Pel que fa als representants de les escoles, trobem a Gerard Barbosa de l’Escola d’Hoteleria del Pallars i a Leire Pérez de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (ESCHOTUR).

Comparteix

També t'interessarà