La Guàrdia Civil subhasta 345 armes amb preus de sortida de 10 a 1.000 euros

A. G.B.
26-11-2019
  • La Guàrdia Civil subhasta 345 armes amb preus de sortida de 10 a 1.000 euros

Des de 10 fins a 1.000 euros. Aquests són els preus mínim i màxim de sortida de les 345 armes de foc que la Guàrdia Civil de Lleida subhastarà dilluns vinent i que des d’ahir poden veure’s exposades a la comandància. Del total d’armes que surten a subhasta, hi ha 274 escopetes, 19 rifles de caça major, 18 carrabines, 21 pistoles i 11 revòlvers. Desenes d’interessats van anar ahir a revisar les armes i poder fer les licitacions amb sobres tancats.

Miguel Galeote, sergent de la Guàrdia Civil, va explicar que “un 90% de les armes són de persones que no ha volgut renovar la llicència i les deixen en dipòsit. Són ells els que posen el preu de sortida i li donen el valor que creuen. La resta són de dipòsits judicials”. Quant al perfil dels interessats, “han de ser persones que legalment estan habilitades per a l’ús, tinença o comerç de les armes. Es tracta principalment de caçadors, aficionats al tir i col·leccionistes”, va explicar el sergent Galeote.

Els interessats són caçadors, aficionats al tir i col·leccionistes i liciten en sobres tancats

D’aquesta forma, dilluns vinent tindrà lloc a la comandància l’obertura dels sobres tancats i l’adjudicació al “millor postor”. Com és habitual, aquelles armes que quedin sense adjudicació i els titulars de les quals no procedeixin a la seua legalització corresponent seran reduïdes a ferralla.

L’anterior subhasta a Lleida es va produir el setembre del 2017. En aquella ocasió, hi havia 291 escopetes i pistoles, de les quals van adjudicar-ne 89 (un 30%). En total, es van fer 256 licitacions. L’arma amb més licitacions va tenir-ne setze. Precisament, una escopeta Beretta va ser la peça més cotitzada i va ser adjudicada per 1.290 euros. En canvi, la més barata va ser una escopeta Sarriugarte, que es va adquirir per 16,49 euros.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?