La Guàrdia Urbana de Lleida lluirà uniformes molt similars als dels Mossos d'Esquadra

ACN
Publicat: 
22-11-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Guàrdia Urbana de Lleida lluirà uniformes molt similars als dels Mossos d'Esquadra
    Peu de foto: 
    Foto Guàrdia Urbana Lleida

L'Ajuntament de Lleida invertirà 400.000 euros en renovar el vestuari de la Guàrdia Urbana de Lleida i adaptar-se així als uniformes estàndard de les policies catalanes. L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, calcula que els nous uniformes seran una realitat entre desembre i gener i recorda que seran molt similars als dels Mossos d'Esquadra, amb la diferència de la solapa, que serà de color vermell per a la policia autonòmica i de color groc per a la local. Ho ha dit aquest dimarts durant la celebració de Santa Cecília, patrona de la Paeria i de la Guàrdia Urbana. La de Lleida és la tercera policia més antiga de l'Estat, amb 175 anys de servei, ha recordat Pueyo, que es marca com a objectius feminitzar el cos i acabar el mandat amb 240 agents.

Per Pueyo, l'homogeneïtzació dels uniformes policials simbolitza que Catalunya "té una policia integral amb competències diverses i amb funcions ben distribuïdes per garantir la seguretat i la llibertat dels ciutadans".

Pel que fa als efectius, l'alcalde de Lleida ha recordat que des de l'any 2019 s'han convocat anualment promocions i incorporacions d'agents nous, i que aquests dies s'estan celebrant les proves per a la incorporació de 20 nous agents, en què un terç de les places estan reservades a dones. En aquest sentit, ha volgut subratllar que estan "prement l'accelerador per aconseguir la feminització del cos perquè és important que un cos policial s'assembli el màxim a la societat". Actualment, dels aproximadament 200 integrants de la Guàrdia Urbana, només 22 són dones, de les quals 2 són caporals.

Comparteix

També t'interessarà