La Guàrdia Urbana de Lleida obrirà un centre operatiu al Centre Cívic de la Mariola per reforçar la seguretat al barri

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
21-05-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Guàrdia Urbana de Lleida obrirà un centre operatiu al Centre Cívic de la Mariola per reforçar la seguretat al barri
    Peu de foto: 
    Un vehicle de la Guàrdia Urbana de Lleida davant del Centre Cívic de la Mariola ©Ignasi Gómez

La Guàrdia Urbana de Lleida estrenarà un centre operatiu al Centre Cívic de la Mariola per reforçar la seguretat al barri, després d'unes setmanes amb diversos conflictes entre grups i ferits per apunyalaments. Així ho ha anunciat aquest dimarts l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, que també sol·licitarà al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que els Mossos d'Esquadra s'hi sumin, ja que considera que la seva implicació és "transcendental". A més, l'alcalde ha destacat la participació de menors d'edat en fets delictius al municipi i vol reunir-se amb el fiscal en cap i la fiscalia de menors per estudiar possibles solucions a aquesta problemàtica.

Diversos membres de l'equip de govern municipal de la Paeria de Lleida, encapçalats per l'alcalde Fèlix Larrosa, s'han reunit aquest dimarts amb responsables de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra per analitzar els incidents recents a la Mariola. La reunió ha tingut lloc al Centre Cívic del barri, que acollirà el nou centre operatiu de la policia local.

Larrosa ha explicat que l'equipament serà "permanent" fins que millori la seguretat a la zona. Ha detallat que s'hi destinaran agents "destacats" per "controlar, coordinar i implementar un projecte de millora en matèria de seguretat". També ha subratllat la importància de la participació dels Mossos en aquest projecte, que comunicarà al conseller Elena.

L'alcalde ha afegit que l'intendent de la Guàrdia Urbana presentarà "en breu" la planificació d'aquest nou dispositiu, que representarà una "segona base" per al cos local. L'objectiu és aturar i prevenir els conflictes a la zona, on s'han registrat almenys dues baralles amb ferits per arma blanca en les darreres setmanes.

A més, Larrosa ha explicat que menors d'edat han protagonitzat diversos fets delictius a la ciutat. Per això, sol·licitarà reunions amb el fiscal en cap i representants de la fiscalia de menors per estudiar mesures a adoptar. També vol conèixer l'estratègia de la Generalitat de Catalunya davant fets delictius amb menors implicats.

Larrosa creu que part de la solució passa per una "major contundència" de les forces de seguretat, així com una "major implicació" de les autoritats judicials i l'administració que tutela menors. Finalment, ha lamentat que sis persones arrestades per robatoris a l'Horta de Lleida entre divendres i dissabte han quedat en llibertat després de passar a disposició judicial.

Comparteix

També t'interessarà