La Guàrdia Urbana identifica els autors de nou abocaments de residus incorrectes a Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
30-04-2024
Actualitzat: 30-04-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Guàrdia Urbana identifica els autors de nou abocaments de residus incorrectes a Lleida
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

La Guàrdia Urbana de Lleida ha identificat els autors de nou abocaments de residus incorrectes durant el primer trimestre d’aquest 2024. A més, durant el mateix període, la brigada municipal d’inspecció d’escombraries ha fet 73 actuacions i ha detectat cinc possibles infractors.

La policia municipal de proximitat ha localitzat un total de 18 abocaments de residus incorrectes, dels quals set han estat en partides de l’Horta de Lleida i la resta en diferents carrers de la ciutat. En aquest sentit, cal destacar que en 9 dels 18 abocaments il·legals s’han identificats els autors i s’ha fet la proposta de la sanció corresponent, tal com marca l’ordenança municipal.

Pel que fa a la brigada d’inspecció d’escombraries, que es va posar en marxa al novembre de l’any passat amb l’objectiu de reduir la presència de residus abandonats al carrer, especialment al costat dels contenidors i la problemàtica que representen, els cinc possibles infractors van ser detectats en diferents carrers de la ciutat.

Cal recordar que la brigada l’integren quatre educadors ambientals i vuit agents cívics, que detecten i revisen bosses d’escombraries, cartrons i residus voluminosos abandonats. Ho fan per trobar indicis que permetin identificar les persones responsables d’aquesta conducta, tipificada com a infracció a l’ordenança municipal de la neteja viària i de la gestió dels residus. L’equip s’encarrega, a més, de retirar correctament la brossa.

La seva entrada en servei permet detectar els presumptes infractors i avisar la Guàrdia Urbana i els inspectors de la Brigada de Medi Ambient, que incoa els corresponents expedients sancionadors. La brigada d’inspecció d’escombraries va equipada amb els estris necessaris i identificada amb armilles i abrics amb la imatge gràfica d’aquest servei.

L’abandonament de bosses de la brossa, cartrons i altres residus a la via pública és una conducta incívica que té un impacte negatiu a la ciutat. Perjudica la salubritat de les àrees de contenidors, deteriora el paviment pels líquids que es filtren de les bosses, suposa un cost econòmic addicional en la recollida dels residus i empitjora la percepció sobre l’estat de la neteja de la ciutat, afavorint noves conductes incíviques.

L’Ajuntament de Lleida ofereix un servei planificat de recollida gratuïta de residus voluminosos o un telèfon gratuït 900 10 20 42 però només es recull per aquesta via un 10% del total de residus voluminosos.

En paral·lel, l’Ajuntament de Lleida segueix treballant per fer una revisió global de la normativa municipal relacionada amb el civisme, que afecta diverses ordenances, per actuar amb més efectivitat en aquest àmbit.

Comparteix

També t'interessarà