La Guàrdia Urbana reforça la seva presència a l’entorn dels centres educatius amb motiu de l’inici de curs

REDACCIÓ
Publicat: 
06-09-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • La Guàrdia Urbana reforça la seva presència a l’entorn dels centres educatius amb motiu de l’inici de curs
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Lleida

Amb l’objectiu de vetllar per la seguretat dels nens i nenes en els trajectes propers a les escoles i, especialment, en els passos de vianants annexos als centres


La Guàrdia Urbana de Lleida reforça la seva presència a l’entorn dels centres educatius de la ciutat amb motiu de l’inici del curs escolar amb l’objectiu de vetllar per la seguretat dels nens i nenes i els seus acompanyants en els trajectes propers a les escoles i, molt concretament, els passos de vianants annexos als centres. 

El cos de policia local realitza, diàriament i durant el curs escolar, diversos serveis de protecció escolar, que consisteixen específicament en donar seguretat en els passos de vianants dels entorns escolars a les hores d’entrada i de sortida dels diferents centres educatius de la ciutat. L’objectiu és facilitar als menors i als seus acompanyants els creuaments de les cruïlles més pròximes als centres, tenint en compte l’increment de la mobilitat rodada que hi ha a les franges horàries de sortida i entrada de les escoles.  

La regidora de Seguretat Ciutadana, Cristina Morón, ha destacat que l’inici del curs escolar s’ha desenvolupat amb normalitat i que per al cos policial “aquesta tasca és prioritària”.  

La selecció d’escoles atén a criteris tècnics i policials, com són l’impacte del trànsit a l’entorn del centre educatiu, la senyalització lluminosa, la senyalització vertical i horitzontal existent, els factors socials dels nens i nenes o la ubicació del centre educatiu, entre altres. Arran d’aquests indicadors el cos de policia local elabora una prelació i es dona protecció a les escoles en funció dels efectius disponibles.  

Tanmateix, si es detecta alguna problemàtica puntual en qualsevol escola de la ciutat, els agents de proximitat de la Guàrdia Urbana treballen, juntament amb el centre educatiu, en resoldre-la de la millor manera possible.  

Comparteix

També t'interessarà