La Haima per un Sàhara lliure torna als campus de la UdL

REDACCIÓ
09-06-2022
  • La Haima per un Sàhara lliure torna als campus de la UdL
    Peu de foto: 
    Foto ODEC-UdL

La Haima per un Sàhara lliure, una de les activitats emblemàtiques de l'Oficina de Desenvolupament o Cooperació de la Universitat de Lleida (UdL), l'Associació d'Amics del Sàhara de les terres de Ponent, la Coordinadora d'ONG i aMS de Lleida i la Paeria, torna a plantar-se a la UdL, després de sis anys d'absència als campus.

Aquest matí els organitzadors han muntat la típica tenda, un dels símbols del poble sahrauí, amb l'objectiu de reivindicar els seus drets, exigir que es compleixin les resolucions de Nacions Unides sobre el Sàhara Occidental i denunciar el canvi de postura del govern espanyol respecte la sobirania de les seues terres i que contravé la de l'ONU.

Precisament ahir, el president Pedro nchez va comparèixer al congrés de Diputats per explicar aquest canvi de posició d'Espanya a favor del país que va ocupar aquests territoris, el Marroc. Després de la seua compareixença, Algèria va suspendre el Tractat d'Amistat, Bon Veïnatge i Cooperació amb Espanya, que data de 2002, per "la violació de les obligacions legals, morals i polítiques que té Espanya com a poder administrador del territori".

Les activitats a la Haima instal·lada a la UdL comencen a les sis de la tarda amb un taller de henna i de preparació de te, a càrrec de famílies sahrauís que viuen a Lleida i on podran participar totes les persones que s'hi acostin.

A dos quarts de set de la tarda, tindrà lloc la taula redona: El Sàhara Occidental i el gir polític del Govern espanyol, amb Tesh Sidi (presidenta de l'Associació Sahrauí de la Comunitat de Madrid), Oriol Puig Morant (president de la Mesa de Coordinació Catalunya-Sàhara) i Eva Montoro Morate (tècnica de Desenvolupament i Cooperació-UdL). 

A més, fins demà, es pot veure al vestíbul de la planta -1 de l'edifici Polivalent del campus l'exposició fotogràfica Valenta. Sense les dones no hi ha resistència, de Sàhara Ponent. Un recorregut visual sobre el repte de ser dona, refugiada i sahrauí, i del rol que juguen en la resistència i lluita per l'alliberament del seu poble.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?